ΔΗΜΑΡ: Να ανακαλέσει την παραίτησή του ζήτησε από τον Κουβέλη η Εκτελεστική Επιτροπή

ΔΗΜΑΡ: Να ανακαλέσει την παραίτησή του ζήτησε από τον Κουβέλη η Εκτελεστική Επιτροπή
Το είπε ο ίδιος στη σημερινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων της ΔΗΜΑΡ – Απουσιάζουν Ψαριανός και Οικονόμου που δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες αν ο Κουβέλης επιθυμεί να είναι ξανά πρόεδρος

Έπειτα από επτά ώρες συνεδρίασης, περίπου στις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν από το Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του και να ανακαλέσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος που δημιουργήθηκε από μέλη της πρώην ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού.

Νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Κουβέλης είχε πει στους συντρόφους του ότι θα παραιτηθεί αλλά την… επόμενη βδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος από την προεδρία του οποίου παραιτήθηκε ποτέ!

Στην πρωτολογία του ο κ. Κουβέλης είπε για την παραίτησή του:

«Δεν το έκανα την Κυριακή, γιατί ήθελα να προασπίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία μας. Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτησή μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ «περιστρέφεται στο να καταγραφουν τα αιτια αποτελεσματος». Ως αιτία καταγράφεται μέχρι στιγμής κυρίως το θολό πολιτικό στίγμα του κόμματος που συμπυκνώθηκε σε ίδιες αποστάσεις ανάμεσα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη συνεδρίαση των κομματικών Οργάνων της ΔΗΜΑΡ απόντες είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες πως, αν ο κ. Κουβέλης επιθυμεί να είναι ξανά πρόεδρος, δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Η μαραθώνια συνεδρίαση συνεχίζεται και έχει ήδη ξεπεράσει τις επτά ώρες, καθώς ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από την «ηγετική ομάδα» να αναλάβει τις ευθύνες της, καλώντας τους με αυτόν τον τρόπο να παραιτηθούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...