ΔΙΕΞΟΔΟΣ – ” ΚΑΡΒΟΥΝΟ & ΦΩΣ” – Έκθεση ζωγραφικής και εικαστικής δημιουργίας του Αλέξανδρου Στρατούλη

bb

ο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, έκθεση του Αλέξανδρου Στρατούλη με υπερρεαλιστικά έργα ζωγραφικής από κάρβουνο σε χαρτόνι  καθώς και χειροποίητα industrial φωτιστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο τίτλος της έκθεσης «ΚΑΡΒΟΥΝΟ & ΦΩΣ» προέκυψε από το πάντρεμα των εικαστικών υλικών της ζωγραφικής με το απότοκο των φωτιστικών πονημάτων.

Μπρούτζος, χαλκός, σίδηρος, γυαλί και ξύλο, ζωντανεύουν, λαμβάνοντας ψυχή από τα χέρια του καλλιτέχνη και δημιουργώντας μία συνθετική vintage αρμονίας μετάλλων και φωτός, με την μοναδικότητα των υλικών σε αρκετές κατασκευές να προσδίδουν ιδιαίτερο γόητρο και σπουδαιότητα στις φωτιστικές συνθέσεις και να επιτυγχάνονουν  το στόχο του δημιουργού να δώσει σάρκα και οστά σε λησμονημένα και εγκαταλελειμμένα στο χρόνο αντικείμενα που στο παρελθόν ήταν απολύτως χρηστικά.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

***

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Στρατούλης γεννήθηκε το 1974 στο Αγρίνιο.

Αποφοίτησε από τον κλάδο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πολυκλαδικού Λυκείου Αγρινίου όπου πήρε  τα πρώτα μαθήματα Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου. Στη συνέχεια σπούδασε στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Αθηνών από την οποία έλαβε το πτυχίο του μηχανολόγου ψυκτικού συγχρόνως όμως πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφικής Νικολάου Στέφου.

Παράλληλα με το επάγγελμά του ως ψυκτικός ασχολείται με την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων και φωτιστικών με βάση ανακυκλώσιμα υλικά (industrial art) ενώ η αγάπη του για την τέχνη και την λεπτομέρεια τον οδήγησε στην υπερρεαλιστική ζωγραφική με κάρβουνο και μολύβι σε χαρτόνι.

Η πρώτη δημόσια καλλιτεχνική εμφάνισή του έγινε το 2016 στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου όπου συμμετείχε σε ομαδική έκθεση, η τωρινή δε στη «Διέξοδο» είναι η πρώτη ατομική του έκθεση στην οποία παρουσιάζει είκοσι προσωπογραφίες με κάρβουνο σε χαρτόνι και τριάντα φωτιστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...