ΔΝΤ: Θέλουμε στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων

ΔΝΤ: Θέλουμε στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων

Την σημασία που έχει για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να υπάρχει μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ  κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση του Τύπου, στην Ουάσινγκτον.

Αν και ο ίδιος δεν απάντησε, σχετικά με τους λόγους που το Ταμείο, πλέον δεν απαιτεί την διενέργεια AQR στις ελληνικές τράπεζες, αρκέστηκε στο να επαναλάβει τη δήλωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, χωρίς να αποκαλύψει το τι συμφωνήθηκε ανάμεσα σε ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο ίδιος,  «το βασικό στοιχείο είναι να υπάρχει στρατηγική για τα κόκκινα μεσοπρόθεσμα και η πρόταση της ΕΚΤ καλύπτει τους βασικούς μας στόχους. Εχουμε εστιάσει εδώ και καιρό στα κόκκινα δάνεια, η ΕΚΤ είναι σημαντικός εταίρος σε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

Για το ελληνικό πρόγραμμα, επεσήμανε ότι «έχουμε ένα προληπτικό πρόγραμμα με την Ελλάδα, αυτό περιλαμβάνει αξιολογήσεις». Το ΔΝΤ ερευνά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ενώ για την Ελλάδα υπάρχει και το θέμα του χρέους.  Παρά τις συζητήσεις για αποχώρηση του Ταμείου από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το ελληνικό τώρα και όσα έρθουν στο μέλλον εντός ευρωζώνης, ο ίδιος επεσήμανε ότι από το Ταμείο, «είμαστε πλήρως δεσμευμένοι με την Ελλάδα και θέλουμε να επιστρέψει η χώρα στην βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε.

Τέλος είπε πως δεν γνωρίζει εάν επικοινώνησε ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά επιβεβαίωσε τις συναντήσεις της «Σιδηράς» του Ταμείου με έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο, στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργανώνουν οι Financial Times.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303148-DNT-THeloyme-strategike-gia-ten-meiose-ton-kokkinon-daneion ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...