ΔΝΤ: Χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να γίνει βιώσιμο

ΔΝΤ: Χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να γίνει βιώσιμο

Δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ, ζητά επίμονα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές, πριν ανοίξει η συζήτηση για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα! Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, “εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση του χρέους” και άφησε να εννοηθεί ότι σύμφωνα με το Ταμείο το θέμα είναι ξεκάθαρο και η συζήτηση για το θέμα του χρέους θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ γρήγορα, τονίζοντας πως αν δεν ήταν έτσι «δεν θα εγκρίναμε επί της αρχής πρόγραμμα».

Αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια ενδιάμεσα βήματα, πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση χρέους, καθώς θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ήδη έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο για το θέμα του χρέους από το 2015. Αν και δεν καλύφθηκαν όλες οι διαφορές αυτό μπορεί να γίνει. Όπως τόνισε στη συνέχεια, “θέλουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα βάζει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμο μονοπάτι”.

Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό ότι πριν ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία της γ’ αξιολόγηση, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στις 22 Ιανουαρίου. Ισχυρότερος αντίπαλος στην μείωση του χρέους, φαίνεται ότι είναι η στάση του ESM, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, το ελληνικό χρέος είναι ήδη βιώσιμο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σχολίασε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικό λαός, επισημαίνοντας ότι κάθε χώρα που περνά οικονομική πίεση έχει τέτοια προβλήματα. “Γι’ αυτό έχουμε τα προγράμματα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να μπει σε μια κατάσταση ανάπτυξης”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313729-DNT-CHreiazetai-elaphrynse-toy-ellenikoy-chreoys-gia-na-ginei-biosimo ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...