Δέκα φορές ισόβια στους βασανιστές ληστές της ορεινής Αχαϊας

Σάββατο 25/06/2016 – 19:13Δέκα φορές ισόβια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε κάθε έναν από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας οι οποίοι έσπερναν τον τρόμο κάνοντας ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως, στα ορεινά της Αχαΐας.
Στο εδώλιο κάθισαν τέσσερα άτομα από την Αλβανία, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τρεις.
H σύλληψη των δραστών έγινε στα Εξαμίλια Κορινθίας στις 25 Φεβρουαρίου 2015, από την Ασφάλεια Πατρών και όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ:
 «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 26/5/2013 μέχρι και 8/11/2013, έντεκα (11) ληστείες και πέντε (5) κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, προσέγγιζαν αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.
Στη συνέχεια υπό την απειλή όπλων ανάγκαζαν του παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ. ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...