Δένδιας: Αποχώρησε απο το Συνέδριο της ΝΔ

bb
Δένδιας: Αποχώρησε απο το Συνέδριο της ΝΔ
Στη διάρκεια του Συνεδρίου της ΝΔ, ο   Νίκος Δένδιας αποχώρησε αργά το απόγευμα, επιτιθέμενος κατά του Προεδρείου που, όπως υπαινίχθηκε, προσχώρησε σε αποκλεισμό όσων ήθελαν να θέσουν το θέμα της ηγεσίας δια της μεθόδου της εγγραφής στη σειρά μόνον όσων είναι με την ηγεσία.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του, πάντως, ο κ. Δένδιας αναγγέλθηκε να μιλήσει, αλλά στο μεταξύ είχε μπει στο αυτοκίνητό του. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Δενδια λένε ότι ενώ ήταν 20ος στη σειρά των ομιλητών, βρέθηκε ξαφνικά στην 37η θέση.

Από τις πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις, πάντως, ήταν εκείνη του πρώην υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος στράφηκε κατά των δελφίνων και απευθυνόμενος προς την Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στον Σαμαρά. Ήταν καλά τότε, ε; Ήμουν καλός τότε εγώ. Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ. Επικαλούνται το Συνέδριο, οι αρχηγίσκοι της δεκάρας» και σε έντονο ύφος συνέχισε: «Παλικαρίσια, όποιος θέλει εδώ και τώρα να θέσει θέμα. Όχι φωτό με το μαλλί μιζανπλί φτιαγμένο. Εδώ είναι το όργανο και όχι το σταρ σύστεμ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε χαριτολογώντας τι είναι το μιζανπλί μαλλί, ενώ έκανε έκκληση να ενστερνιστούν όλοι ότι δεν κρύβεται εσωστρέφεια πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική. Παράλληλα, υποστήριξε τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, με την διευκρίνιση όμως ότι αυτό «δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας».

Προέβλεψε, ωστόσο, ότι ίσως οι εξελίξεις στη χώρα να είναι ραγδαίες και πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι. Δεν παρέλειψε, εξάλλου, να επιτεθεί σε συναδέλφους τους για τη στάση τους κατά την προηγούμενη περίοδο, λέγοντας: «Κάποιοι τράβαγαν το κάρο και κάποιοι πετροβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα».

Επίσης, σημείωσε ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα εισπράξουμε την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας», είπε.

Την ανάγκη αλλαγών που είναι, όπως είπε, μονόδρομος υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος  διαφώνησε με την αλλαγή ηγεσίας, στις προσωπικές στρατηγικές και σε συζητήσεις σε δείπνα και γραφεία, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση γι΄ αυτά.

«Να ανοίξει το παιχνίδι. Εγγυητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς στο δρόμο προς το συνέδριο. Είναι εκλεγμένος αρχηγός από τη βάση», σημείωσε.

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τσιμάρας, ανέφερε ότι κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη και θυμούνται μόνο αυτά που τους βολεύουν.

«Ξεχνούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μόνος αρχηγός που κέρδισε εκλογές με την πρώτη εκλογική μάχη», ανέφερε.

Κριτική στους αμφισβητίες έκανε και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος που είπε: «Εγώ ως γραμματέας μιλούσα περισσότερο με τον Αντώνη Σαμαρά, παρά με τους υπουργούς. Κάποιοι να μας πουν τι έκαναν. Δεν μπορούν να μας κάνουν τα πρωτοπαλίκαρα. Δεν είναι αυτή μόνο η ΝΔ».

Αχάριστους και ιδιοτελείς χαρακτήρισε τους δελφίνους και τους αμφισβητίες ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Λάζαρος Κυρίζογλου, στενός προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά και είπε: «Δεν μου αρέσουν οι ζυμώσεις και οι μαλάξεις και όσοι ενδιαφέρονται για οτιδήποτε να το θέσουν στα όργανα και όχι στις ταβέρνες. Κάποια πρωτοπαλίκαρα και καπεταναίοι της ήττας του 2009 και του 2015. Θέλουν να πλήξουν τη ΝΔ και την ενότητά της».

Ενότητα και στήριξη στον κ. Σαμαρά ζήτησε ο Γ. Τάπρας, ενώ ο Γ. Αδαμουλίδης ανέφερε πως ο νυν πρόεδρος της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητος αρχηγός, καταφέρθηκε κατά των βαρόνων και των πολιτικών τζακιών.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...