Δήμος Ναυπακτίας: Απορία προκαλεί το δελτίο τύπου του συλλόγου Lepantorunners

Τι απαντά ο δήμος Ναυπακτίας στο δ.τ. του συλλόγου.

Προκαλεί απορία το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δρομέων Μαραθωνοδρόμων υπεραποστάσεων Ναυπάκτου «LEPANTO» με τα γραφόμενά του.
Μιλάει για προσβλητική και ειρωνική στάση μελών του Δ.Σ.
Μιλάει για ασχετοσύνη στη διοργάνωση.
Μιλάει για τσιγκούνη Δήμο.
Μιλάει για συμμετοχή κατά 60% στα έξοδα από προσωπικές οικονομίες σε αγώνες Αθήνας και Μυτιλήνης και πολλά άλλα.
Δεν θα σταθώ στους χαρακτηρισμούς, ούτε στη σκοπιμότητα των αναγραφομένων ,ούτε ενδιαφέρει του Δημότες η δημιουργία εντυπώσεων από τις αντιπαραθέσεις.
Θα δώσω στη Δημοσιότητα την εισήγησή μου στο Δ.Σ. και τα έγγραφα του συλλόγου Lepanto προς το Δήμο, αποσπάσματα των οποίων ανέγνωσα στο Δ.Σ.
Εκεί θα φανεί ποιος είναι προσβλητικός και ποιος ζητάει να του παρασχεθούν πλουσιοπάροχα τα πάντα από το Δήμο.
Εκεί θα φανεί τι παρέχει στη συνδιοργάνωση ο Δήμος και τι ο Σύλλογος lepanto.
Eκεί θα φανεί ποιος μιλάει για «Μελανό σημείο της Δημ. Αρχής» και διάφορα άλλα.
Εκεί θα σχηματίσει κάθε αναγνώστης μόνος του πλήρη εικόνα της πραγματικότητας.
Εκεί θα φανεί ποιος προγραμματίζει πληθώρα αγώνων, για τους οποίους θα ζητήσει ολόκληρη τη δαπάνη από το Δήμο, χωρίς να έχει προηγηθεί κοινή σύσκεψη με το Δήμο για το τι οικονομικές δυνατότητες υπάρχουν.
Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω ότι για τον αγώνα δρόμου για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου δεν ζητήθηκε από το σύλλογο lepanto να συνεισφέρει ούτε 1 ευρώ, ούτε καν να αναζητήσει χορηγούς, την αναζήτηση χορηγών την ανέλαβα προσωπικά.
Το οικονομικό μέρος ο Δήμος με 2.000 ευρώ που έβγαλε και με τις τυχόν χορηγίες θα κάλυπτε το 100% και στο οργανωτικό μέρος επίσης ο Δήμος έβαζε τη μερίδα του λέοντος. Τότε ποιος ο λόγος της αναχώρησης;
Μακάρι να υπήρχαν οι οικονομικές δυνατότητες για όσο το δυνατόν πιο υψηλού επιπέδου παροχές, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.
Σίγουρα οι βασικές παροχές για τον αγώνα θα παρέχονταν όπως και σε άλλες Πόλεις της Ελλάδος.
Έχω την απορία πως από την αρχική απαίτηση κάλυψης κόστους 4.382,00 ευρώ δέχθηκαν να γίνει ο αγώνας με 2.500 ευρώ και δεν θα γινόταν με 2.000 ευρώ και επιπλέον χορηγίες που θα αναζητούσε ο Δήμος και όχι ο Σύλλογος;
Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες την οικονομική κατάσταση του Δήμου, γι΄αυτό κρίνω αναγκαίο να ενημερώσω ότι με την έναρξη του 2014 τα προϋπολογισθέντα έσοδα του Δήμου από επιχορηγήσεις μειώθηκαν πάνω από 700,000 ευρώ. Συγκεκριμένα η τακτική επιχορήγηση του Δεκεμβρίου 2013, που θα ερχόταν τον Ιανουάριο του 2014 κόπηκε εντελώς.
Επίσης η μείωση την επιχορηγήσεων από 1,9% που προϋπολογίστηκε το Νοέμβριο ανέβηκε περίπου στο 10% ανά μήνα.
Αυτά τα χρήματα από ποιες δαπάνες θα περικοπούν;
Από τις υποχρεωτικές δαπάνες δεν είναι δυνατόν. Άρα είναι μονόδρομος η εξοικονόμηση να γίνει από τις προαιρετικές.
Αυτό έγινε με την περικοπή των δαπανών του αγώνα και αυτό θα γίνει και στο μέλλον.
Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του Δήμου και με τα ελάχιστα χρήματα, που έρχονται (το 30% των παλαιοτέρων) προσπαθούμε να ξεχρεώσουμε το Δήμο μας, να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, να γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες Κοινωνικές ,Αθλητικές, Ιατρικές κ.α., πάντα σε πνεύμα οικονομίας και σεβασμού προς το Δημότη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ.

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ….

    ΠΑΝΤΩΣ, Κ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΕΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΕ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...