Δείτε γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος όταν γίνει βασιλιάς μπορεί να λέγεται βασιλιάς Αρθουρ;

Δείτε γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος όταν γίνει βασιλιάς μπορεί να λέγεται βασιλιάς Αρθουρ;

Παρόλο που ο πρίγκιπας Κάρολος είναι πρώτος στη διαδοχή του θρόνου και ως εκ τούτου θα αναλάβει τα βασιλικά καθήκοντα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά τη στέψη μπορεί να μην λέγεται βασιλιάς Κάρολος Γ’, αλλά να πάρει ένα άλλο όνομα.

Σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ και συγγραφέα του βιβλίου «On Duty with the Queen», Ντίκι Άρμπιτερ, ο Κάρολος θα μπορούσε να επιλέξει ένα από τα άλλα μεσαία του ονόματα για να το χρησιμοποιεί ως βασιλιάς.

Μιλώντας στο περιοδικό Hello, είπε: «Μπορεί να επιλέξει ένα από τα άλλα του ονόματα, όπως Φίλιππος, Άρθουρ ή Τζορτζ».

2

Αυτό δεν είναι μια ασυνήθιστη πρακτική μεταξύ των Βρετανών Βασιλιάδων και βασιλισσών. Ο πατέρας της βασίλισσας Άλμπερτ επέλεξε να γίνει βασιλιάς Γεώργιος Δ’ ενώ το πρώτο όνομα του βασιλιά Εδουάρδου του ΣΤ’ ήταν επίσης Άλμπερτ.

Ο Ντίκι αποκάλυψε επίσης ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θα κληρονομήσει μια πληθώρα εντυπωσιακών τίτλων, όπως ο δούκας του Λάνκαστερ, Ανώτατος κυβερνήτης της Αγγλικής Εκκλησίας, επικεφαλής της Κοινοπολιτείας και βασιλιάς άλλων περιφερειών και εδαφών. Και πρόσθεσε: «Ο Κάρολος θα είναι επίσης Λόρδος του Μαν και δούκας της Νορμανδίας, αλλά γενικά θα είναι γνωστός ως βασιλιάς».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339986-Deite-giati-o-prigkipas-Karolos-otan-ginei-basilias-mporei-na-legetai-basilias-Arthoyr ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...