Δείτε που βρίσκεται η οδός που εξαφανίζει όποιον πάει εκεί μετά τις 12;!

Δείτε που βρίσκεται η οδός που εξαφανίζει όποιον πάει εκεί μετά τις 12;!

Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας μας , που ξεχωρίζει για την ομορφιά της! Είναι ιδανικός προορισμός για κάθε ηλικία, καθώς συνδυάζει ποιότητα, νυχτερινή ζωή και αδιαμφισβήτητα πολύ καλή κουζίνα!

Ο λόγος; Για την Θεσσαλονίκη!

Ο Λευκός Πύργος και η Παραλία ενδείκνυται για βόλτες… και ανεβαίνοντας πιο πάνω –στα Κάστρα- θα μπορείτε να ρεμβάζετε για ώρες την απίστευτη θέα..έχοντας τον Θερμαϊκό στα πόδια σας!

Εκεί όμως, υπάρχει και ένα μέρος , το οποίο στοιχειώνει ένας μύθος… Ο λόγος για την οδό της Μαύρης Πέτρας, που είναι ένα μικρό δρομάκι που θα το συναντήσετε καθώς περνάτε την οδό Ακροπόλεως στην Άνω Πόλη. Βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τους «Κήπους του Πάσα» και η μυστικιστική ενέργεια που αποπνέει, ενίσχυσε τη διάδοση του μύθου της.

Το εν λόγω δρομάκι περιβάλλεται από σπίτια δεξιά και αριστερά, ενώ στο τέλος του, καταλήγει σε ένα ανοιχτό σημείο με μια από τις πιο φανταστικές θέες της πόλης. Όσο για τον μύθο του, αναφέρει πως κάθε τρεις ημέρες εκεί ή 15, καθώς υπάρχουν παραλλαγές σε αυτό το στοιχείο, στις 12 το βράδυ ανοίγει μια πύλη, η οποία δεν οδηγεί πουθενά και φυλακίζει όποιον τύχει να περάσει εκεί.

Οι άτυχοι που θα παγιδευτούν σε αυτό το παράλληλο σύμπαν, θα περιφέρονται για πάντα σε αυτόν το δρόμο και δε μπορεί κανείς να τους δει ή να του ακούσει.

Ανάμεσα στις πολλές υποθέσεις για τον μύθο της οδού Μαύρης Πέτρας, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξηγεί το λόγο της δημιουργίας του μαγνητικού πεδίου εκεί. Όπως αναφέρει, το 1917 η πόλη κάηκε και στο σημείο εκείνο βρέθηκε μια μαύρη πέτρα, η οποία έπεσε από ψηλά με πολύ μεγάλη δύναμη. Η πέτρα αυτή ήταν φτιαγμένη από σίδερο και μάλλον ήρθε από το διάστημα.

Και μπορεί σήμερα αυτό το δρομάκι να έχει τη δική του, γραφική ομορφιά, τα περασμένα χρόνια όμως περιβάλλονταν από χαμόσπιτα που έφτιαξαν οι πρόσφυγες που πήγαν εκεί.

Αν επιθυμείτε ωστόσο να δείτε την πόλη από ψηλά, μπορείτε να πάτε σε αυτό το γραφικό δρομάκι, προσέχοντας όμως την ώρα που θα είστε εκεί καθώς σύμφωνα με το μύθο, ένα λάθος μπορεί να σας..«πετάξει» σε άλλη διάσταση.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/306372-Deite-poy-brisketai-e-odos-poy-exaphanizei-opoion-paei-ekei-meta-tis-12 ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...