Δείτε το απίστευτο κόλπο για να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά να καθαρίσετε αυτή την συσκευή στην κουζίνα σας

Δείτε το απίστευτο κόλπο για να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά να καθαρίσετε αυτή την συσκευή στην κουζίνα σας

Είναι μια οικιακή συσκευή που έχουν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια και διαμερίσματα. Δυστυχώς, όμως, όταν έρχεται η ώρα της καθαριότητας, ξεχνάτε να την καθαρίσετε.

Μιλάμε για το πλυντήριο πιάτων που όσο και να μην πάει ο νους σας χρειάζεται και αυτό το καθάρισμά του ειδικά αν θέλετε να σας «ζήσει» πολλά-πολλά χρόνια.

Δείτε παρακάτω πως πρέπει να το κάνετε για να μην το ξεχάσετε ποτέ ξανά.

Με το που θα ολοκληρώσετε μια πλύση και ενώ το πλυντήριό σας είναι ακόμα ζεστό, ξεκινήστε το καθάρισμά του.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
•    ξίδι
•    μαγειρική σόδα
•    χυμό λεμονιού
•    ένα βαμβακερό πανί
•    μερικές οδοντογλυφίδες
•    μια παλιά οδοντόβουρτσα

Αν δεν υπάρχουν σημάδια μούχλας ή σκουριάς τότε το καθάρισμα του πλυντηρίου σας δεν θα σας πάρει πάνω από 20 λεπτά.
Ξεκινήστε αδειάζοντας το πλυντήριό σας από πιάτα, ποτήρια κλπ.

Τσεκάρετε τους βραχίονες περιστροφής για να σιγουρευτείτε ότι όλες οι τρύπες είναι ανοιχτές και μπορεί να περνάει από αυτές ελεύθερα το νερό. καθαρίστε τυχόν βρωμιές που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί στις τρύπες με μια οδοντογλυφίδα.

Καθαρίστε κάτω από το τελείωμα της πόρτας. Σε μερικά πλυντήρια υπάρχει ένα σημείο όπου δεν φτάνει το νερό και έτσι εκεί μπορεί να μαζευτεί πολλή βρωμιά. Με την οδοντόβουρτσά σας και λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να καθαρίσετε το σημείο. Ξεπλύνετε καλά μόλις τελειώσετε.

Έπειτα με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας και λίγης σόδας καθαρίστε την αποχέτευση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει κάθε ίχνος φαγητού που μπορεί να έχουν μείνει στο πλυντήριό σας και να το κάνουν να μυρίζει άσχημα.

Καθαρίστε από πάνω με ένα βαμβακερό πανί το οποίο έχετε βουτήξει σε λευκό ξίδι και χυμό λεμονιού.

Ελέγξτε τις θήκες των μαχαιροπίρουνων και αν είναι βρώμικες καθαρίστε τις με σαπούνι και ζεστό νερό. Αφήστε το σαπούνι και το νερό να κάνουν τη δουλειά τους για μια νύχτα και ξεπλύνετε την επόμενη μέρα.

Έπειτα βάλτε το πλυντήριό σας σε λειτουργία και κάντε μια πλύση με λευκό ξίδι. Βαλτε 2 φλ. ξίδι μέσα στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία. Σταματήστε την πλύση στη μέση έτσι ώστε το ξίδι να κάνει τη δουλειά του. Αφήστε το για 20 λεπτά και έπειτα συνεχίστε την πλύση σας.

Για να καθαρίσετε εξωτερικά το πλυντήριό σας ψεκάστε με ένα μείγμα ξιδιού, λεμονιού και νερού και περάστε την επιφάνεια με ένα βαμβακερό πανί.

Καλό είναι να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μια φορά το μήνα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/330573-Deite-to-apisteyto-kolpo-gia-na-men-xechasete-pote-xana-na-katharisete-ayte-ten-syskeye-sten-koyzina-sas ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...