Δείτε το εντυπωσιακό και εξαιρετικά σπάνιο μανιτάρι που απειλείται με εξαφάνιση!

Δείτε το εντυπωσιακό και εξαιρετικά σπάνιο μανιτάρι που απειλείται με εξαφάνιση!

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μανιτάρια που μπορεί κάποιος να συναντήσει στα δάση της Ευρώπης! Ο λόγος για το «τσαλακωμένο ροδάκινο» το οποίο ξεχωρίζει λόγω του χρώματος και του σχήματός του.

1

Το Rhodotus palmatus, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία έχει μεγάλο «καπέλο» με ρόδινες αυλακώσεις, οι οποίες απαιτούν ένα περιβάλλον που συνδυάζει υγρασία και ξηρασία προκειμένου να αναπτύξει πλήρως το χρώμα αλλά και την ανάγλυφη υφή του. Ευδοκιμούν σε μέρη της Αγγλίας και των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως κοντά σε κορμούς δέντρων, και είναι αρκετά σπάνια, ενώ αναφέρονται ως απειλούμενα είδη στην Ευρώπη.

1

Ο λόγος; Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η αλλαγή του κλίματος από τη δεκαετία του 1980 έχει μειώσει τον πληθυσμό του R. Palmatus, με αποτέλεσμα να είναι πλέον εξαφανισμένος (ή σχεδόν εξαφανισμένος) σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/306322-Deite-to-entyposiako-kai-exairetika-spanio-manitari-poy-apeileitai-me-exaphanise ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...