«Δεύτερη ευκαιρία» για τις 100 δόσεις: Όροι και πρϋποθέσεις

«Δεύτερη ευκαιρία» για τις 100 δόσεις: Όροι και πρϋποθέσεις

Κατηγορία

phpanos
Πέμπτη 03/03/2016 – 11:11

100δόσεις

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω νέων χρεών και με νέα εγκύκλιο θα μπορούν πλέον να επανενταχθούν σε αυτή και να πληρώσουν με δόσεις και τις νέες οφειλές τους (μη ασφαλιστικές).

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, δεν θα θεωρούνται έκπτωτοι όσοι οφειλέτες καταβάλλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί εάν δεν είχαν χάσει το δικαίωμα λόγω νέων οφειλών.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι οφειλέτες να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους, αλλά και τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί για διάφορους λόγους.
 

Ολόκληρη η εγκύκλιος

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο «η ρύθμιση των 100 δόσεων του ν. 4321/2015 για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, δεν χάνεται σε περίπτωση μη καταβολής άλλων, πλην των τρεχουσών εισφορών, ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν μετά την υπαγωγή σε αυτήν, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση των επιβληθέντων προστίμων, καθώς τούτο αντίκειται στο γράμμα και το πνεύμα των εν λόγω διατάξεων.

Επομένως, σε περιπτώσεις που υφίστανται ρυθμισμένες οφειλές του ν. 4321/2015, όπως ισχύει, οι οποίες καταβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις, στη συνέχεια δε προκύψουν άλλες ασφαλιστικές οφειλές που δεν σχετίζονται με τρέχουσες εισφορές, οι τελευταίες δύνανται να υπαχθούν αυτοτελώς στις σχετικές πάγιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών (ν. 4152/2013), ενώ δεν θίγονται οι λοιπές ρυθμισμένες οφειλές.

Κατόπιν τούτων, όσοι οφειλέτες έχουν απολέσει τη ρύθμιση του ν. 4321/2015, όπως ισχύει, για λόγους που σχετίζονται με τα ανωτέρω, ήτοι λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών οφειλών που δεν αποτελούν τρέχουσες εισφορές, και εφόσον πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις του ως άνω νόμου, δεν θεωρούνται έκπτωτοι και δύνανται να τη συνεχίσουν, εφόσον καταβάλλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί αν αυτή δεν είχε απολεσθεί».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...