Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη της δημοπρασίας για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

bb

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη της δημοπρασίας για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος

Η Προκήρυξη της δημοπρασίας για τη χορήγηση 7 τηλεοπτικών αδειών γενικής εμβέλειας, δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου (με αριθμό ΦΕΚ 4123, 27/11/2017) και υπογραφή του προέδρου του ΕΣΡ  Αθανάσιου Κουτρομάνου.

Η προκήρυξη αριθμεί 20 σελίδες συν τρία παραρτήματα και είναι μεταφρασμένη και στα αγγλικά.

Μετά τη δημοσίευση, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Με τη σημερινή δημοσίευση της προκήρυξης του ΕΣΡ για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό μιας ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύθηκε προεκλογικά να βάλει τέρμα στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Και το πράττει, με την πολύτιμη συμβολή του ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους.

Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος, κανόνες στις εργασιακές σχέσεις. Το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας.

Προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσοι αγωνίστηκαν σκληρά για το αντίθετο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν τίμημα, ο αριθμός των εργαζομένων δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος των 400, η συνταγματική υποχρέωση για πλουραλισμό στην ενημέρωση θα προστατευθεί».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311420-Demosieytheke-e-prokeryxe-tes-demoprasias-gia-tis-7-teleoptikes-adeies ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...