Δημόπουλος Κ.:ΟΧΙ στην οικονομική εγκατάλειψη των Δήμων και Κοινοτήτων

Υποψήφιος στη τοπική κοινότητα Τρικόρφου με τον Ευθύμιο Ζέλιο

Λαέ του Δήμου Ναυπάκτου

Σήμερα που οι εργαζόμενοι – άνεργοι νέοι και  συνταξιούχοι της περιοχής ζουν την απόλυτη εξαθλίωση, την φτώχεια, την φορολογική ληστεία -που άνθρωποι δεν έχουν φαί-  δουλειά – οι άρρωστοι δεν έχουν φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη,

Σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τρόϊκα, το ΔΝΤ αλλά και οι εκπρόσωποί της στην  Ελλάδα (η Συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) θέλουν να προσαρμόσουν τους Δήμους και τις Κοινότητες στα σχέδια τους για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του καπιταλισμού,

Σε καλούν να συμμετάσχεις με την ψήφο σου στο έγκλημα που ετοιμάζουν. Θέλουν τους Δημάρχους μεσάζοντες στην εκποίηση όσο- όσο της Δημόσιας περιουσίας.

Στο νέο χαράτσι των πολιτών μέσω των Δήμων. Στα νέα μέτρα – όπως και να το πουν Μνημόνιο ή Μη σε βάρος του λαού. Στις νέες απολύσεις σε προσωπικό στους Δήμους που έρχονται μετά τις εκλογές.

Αυτοί είναι οι ίδιοι που πριν μία τετραετία καλούσαν τους Βουλευτές μπλε και πράσινους του Νομού να τους στηρίξουν για να εκλεγούν Δήμαρχοι και που στη θητεία τους – το γνωρίζεις – δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να σε φορολογούν, έρχονται και πάλι και σου ζητούν την ψήφο σου για να συνεχίσουν το έργο τους.

Κάποιες άλλες λεγόμενες «Αριστερές δυνάμεις» προωθούν δήθεν υπερκομματικό πρόσωπο (Βλέπε Κεντροδεξιό) με ψηφοδέλτιο πολιτικής και κομματικής ανομοιογένειας

Προσπαθούν να σε εξαπατήσουν,

Σου μιλούν για Διοικητική Μεταρρύθμιση στα πλαίσια του αστικού Κράτους και τη δικτατορία των Μονοπωλίων της Ε.Ε.

Εργαζόμενοι- Άνεργοι Συνταξιούχοι του Δήμου Ναυπάκτου μπροστά στη θύελλα που έρχεται και για τους Δήμους πρέπει να πεις:

ΟΧΙ στην οικονομική εγκατάλειψη των Δήμων και Κοινοτήτων

ΟΧΙ στο μαρασμό της υπαίθρου

ΟΧΙ στους Δημάρχους υποταγμένους στην πολιτική των μεγάλων  συμφερόντων που θέλουν την ανάπτυξη προς όφελος του Κεφαλαίου των Τραπεζών των Μεγαλοεργολάβων.

ΝΑΙ στην ανάπτυξη προς όφελος του Λαού

ΝΑΙ στο να δοθούν τα παρακρατηθέντα χρήματα στους Δήμους από την Πολιτεία

ΝΑΙ στην αύξηση των Κρατικών δαπανών για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

  • Κεντρικός σχεδιασμός από ανάλογους κρατικούς φορείς, που θα προγραμματίζουν, θα κατασκευάζουν και θα διαχειρίζονται έργα σύμφωνα με τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων (π.χ. λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα υγείας, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, αποκλεισμούς από χιονοπτώσεις κ.λπ., ρύπανση του αέρα, ρύπανση και μόλυνση των υδάτων, έργα άρδευσης, επίλυση του αποχετευτικού σε ολόκληρες περιοχές, ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, έμφαση στην ανακύκλωση μακριά από κάθε ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην καύση απορριμμάτων.
  • Περιβαλλοντικός σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων και αποκλειστική κρατική και ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων που θα αφορά στην έρευνα, στην προστασία και την αξιοποίησή τους συνολικά στη χώρα και κατά υδατικά διαμερίσματα.
  • Προστασία ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση, του περιαστικού πρασίνου των ορεινών όγκων, περιορισμός των συντελεστών δόμησης, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη του πράσινου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, καθώς και προστασία των ποταμών, λιμνών, θαλασσών από τη βιομηχανική ρύπανση και των παραλιών από τα φερτά υλικά. Δίκτυα όμβριων υδάτων στις πόλεις και συντήρησή τους.
  • Κρατικό δίκτυο υποδομών κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑμΕΑ, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις
  • Ανάπτυξη τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας επιστημονικά σχεδιασμένης και οργανωμένης – σε συνεργασία με τις κεντρικές πολιτιστικές δομές – ώστε να υπηρετεί την πολιτιστική – μορφωτική ανάπτυξη του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων του τουρισμού και του θεάματος.

Η Δημοτική Αρχή να γίνει μπροστάρης στον αγώνα του Λαού για να δοθούν λύσεις σε πολλά τοπικά προβλήματα.

Έτσι ο Λαός μέσα από αγώνες θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη κοινωνία λαϊκής εξουσίας όπου τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι θα γίνουν θεμελιώδη θεσμοί του Δημοσίου Βίου των Ελλήνων

 

Για ένα Δήμαρχο Αγωνιστή και ΟΧΙ χειροκροτητή ή θεατή και αποδέκτη των πολιτικών εξελίξεων της σύγχρονης βαρβαρότητας.

Στηρίξτε τον Συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αγωνιστή Δάσκαλο Θύμιο Ζέλιο

 

Κων/νος  Δημόπουλος- Τεχν. Γεωπονίας- Δασοπονίας.

ελεύθερος επαγγελματίας

Υποψήφιος στο Συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης

Για το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Τρικόρφου Δημ. Ενοτ. Χάλκειας, Δήμου Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...