Διάσκεψη Ελλάδας – Ρωσίας για τον Τουρισμό

Διάσκεψη Ελλάδας – Ρωσίας για τον Τουρισμό

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 19/05/2016 – 22:45

Διάσκεψη Ελλάδας - Ρωσίας για τον Τουρισμό

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και των συνεργασιών Ελλάδας και Ρωσίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνδιάσκεψης για τον Προσκυνηματικό και τον Θρησκευτικό Τουρισμό, που πραγματοποιείται στο «Grand Resort Lagonissi», στην Αθήνα. Στόχος, είναι η ανάπτυξη των διμερών συνεργασιών σε τουριστικό επίπεδο, ανάμεσα στις δύο χώρες, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας.

 

 Κατά η Διάσκεψη για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό, αναμένεται να παρουσιαστούν, οι αποφάσεις της  αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Άλα Μανίλοβα για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων θεματικού τουρισμού.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η κυρία Έλενα Κουντουρά, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της  Εκκλησίας της Ελλάδος, και από Ρωσικής πλευράς η κα Όλγκα Γιαρίλοβα,  η επικεφαλής του Τουρισμού και της  Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα παρουσιαστούν «οι προσκυνηματικές διαδρομές στην Ελλάδα και στη Ρωσία, και θα πραγματοποιούν διμερείς εργασίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των τουριστικών τομέων των δύο χωρών».

 Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα  των προσκεκλημένων που περιλαμβάνει κορυφαίους υπουργούς και επικεφαλής Τουρισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής των Προσκυνηματικών Κέντρων,   εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου, της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και του Πατριαρχείου της Μόσχας, και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων με προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού.

 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...