Διεθνής ύμνος για τις Καρυάτιδες

Διεθνής ύμνος για τις Καρυάτιδες
Εκτενές άρθρο των «New York Times» για τις Κόρες της Ακροπόλεως.
Και οι «New York Times» αποθεώνουν αυτή την περίοδο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και πιο συγκεκριμένα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματά του, τις Καρυάτιδες.

Σε εκτενές αφιέρωμά τους, το οποίο αφορά τις εργασίες για την αποκατάστασή τους που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, επαινούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με άκρως ποιητική διάθεση, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Για 2500 χρόνια, οι έξι αδελφές στάθηκαν απτόητες στην κορυφή της Ακρόπολης καταγράφοντας τις περιπέτειες από τις φωτιές του πολέμου» και πως όταν διαπράχθηκε η απαγωγή της μίας, σύμφωνα με το θρύλο, «ακουγόταν το κλάμα μέσα στη νύχτα των άλλων πέντε».

Ακολούθως το έντυπο επισημαίνει ότι οι ελληνικές Αρχές «χρησιμοποιούν την αποκατάσταση» των Καρυάτιδων ως μέσο πίεσης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, δεδομένου, ότι όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης  Παντερμαλής: «ο καθαρισμός των γλυπτών καταδεικνύει ότι το Μουσείο μπορεί να στηρίξει επαρκώς την επιστροφή τους».

Τέλος γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ για την αναγκαιότητα «αποκατάστασης» των γλυπτών και της επιστροφής τους στην Αθήνα και στις παρεμβάσεις των Ματ Ντέιμον και Μπιλ Μάρεϊ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...