Διεθνή ΜΜΕ: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας

Διεθνή ΜΜΕ: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας

Τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένο στην Ελλάδα και στις εκλογές που φαίνεται να αναδεικνύουν μεγάλο νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα:

Η Βρετανική Telegraph καλύπτει ζωντανά τις εκλογές. Σχολιάζοντας ένα Tweet του κ. Νίκου Παππά τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που αναμένεται να σχηματιστεί.

Σε ζωντανή κάλυψη είναι και η Βρετανική The Guardian, η οποία έχει τίτλο: “Τα πρώτα αποτελέσματα βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία νίκης”

Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel σημειώνει: “Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα προγνωστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες προφανώς του τη δίνουν. Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στις πρόωρες εκλογές το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Η συντηρητική ΝΔ όμως ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής”.

Η tagesspiegel.de επισημείνει: “Παραμένει μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα. Βάσει της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα διαφαίνεται μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα μεταξύ του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και των συντηρητικών. (…) Οι αριστεροί του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φέρονται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και να λαμβάνουν από 30 έως 34 %. Η ΝΔ συγκεντρώνει από 28,5 έως 32,5 %. Τρίτο κόμμα θα ήταν το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή. Συγκεντρώνει μεταξύ 6,5 και 8 %”.

Από την πλευρά του ο Hugo Dixon σχολιάζει στο Twitter ότι “σύμφωνα με τα exit polls ο Τσίπρας μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και την Ενωση Κεντρώων. Αυτό δεν ειναι ένα καλό σενάριο.”

Στο μεταξύ, ο Marcus Walker της Wall Street Journal αναφέρει στο Twitter ότι σύμφωνα με τα exit polls, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί δύο κυβερνητικούς εταίρους, και διερωτάται: “Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ή το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες;”

Η γαλλική Le Monde αναφέρει: “Τα exit polls δίνουν μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η ιταλική Corriere della Sera μπορεί να προβλέπει νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επισημαίνει ότι η προσέλευση στις κάλπες ήταν χαμηλή συγκριτικά με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Εν παραλλήλω, η Repubblica από την άλλη στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας της γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται για λίγο από τη Νέα Δημοκρατία, προβλέποντας πως ακόμα και αν υπερισχύσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει πλειοψηφία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...