Διευκολύνσεις στους Γάλλους για χρήση της βάσης Ανδρέας Παπανδρέου

Διευκολύνσεις στους Γάλλους για χρήση της βάσης Ανδρέας Παπανδρέου
Σε διαρκή συνεννόηση με τη Βρετανία για ό,τι συμβαίνει από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με τη εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών είναι η κυπριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη η Γαλλία ζήτησε τη χρήση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου και ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει διευκολύνσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου και η συνειδητή απόφαση, να συνδράμουμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας κατά των τζιχαντιστών, έχει αναβαθμίσει τη θέση της χώρας και υπέδειξε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ασπίδα στις προσπάθειες της Τουρκίας για υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για τους εορτασμούς της 54ης επετείου της ανεξαρτησίας, ο Κύπριος ΥΠΕΚ υπογράμμισε ότι είναι καθήκον της Κύπρου να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Ο πρόσθεσε πως διακυβεύονται οι αξίες του πολιτισμού και η ελευθερία.
 
Πάντως, ο Ι. Κασουλίδης ξεκαθάρισε ότι η αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο, στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

Στις δηλώσεις μετά την παρέλαση, ανέφερε ότι η συνεισφορά της Κύπρου αναδεικνύει τη γεωγραφική της θέση, ενώ πρόσθεσε ότι πέραν της συμμετοχής των Βρετανικών Βάσεων, η Λευκωσία θα παράσχει διευκολύνσεις και στη γαλλική πολιτική αεροπορία, στη αεροπορική βάση «Ανδρέας Παναπανδρέου».

«Η Κύπρος θέλοντας να υποδείξει τη σημασία του γεωστρατηγικού της χώρου, συμμετέχει κυρίως δια της γεωγραφικής της θέσης».

«Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε, όπως και όλη η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα σε αυτή τη μάχη, γιατί είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ελευθερία μας η οποία διατρέχει κινδύνους από αυτές τις αρρωστημένες νοοτροπίες» των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, σημείωσε.

«Είμαστε στόχος ούτως ή άλλως ως Χριστιανοί»

Ο κ. Κασουλίδης απέρριψε εξάλλου ισχυρισμούς ότι η Κύπρος καθίσταται στόχος δια της συμμετοχής της στο διεθνή συνασπισμό, λέγοντας ότι «στόχος θα είμαστε ούτως ή άλλως ως Χριστιανοί».

Αναφέρθηκε στα παραδείγματα των Χριστιανών της Μοσούλης και άλλων πόλεων στο Ιράκ, από τους οποίους είτε ζητήθηκε να αλλαξοπιστήσουν, είτε καρατομήθηκαν, είτε υποχρεώθηκαν σε φυγή.

«Είμαστε στην ίδια μάχη και στον ίδιο αγώνα όλοι», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.
  

ΚΥΠΡΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...