Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Μουζάλα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Μουζάλα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 02/03/2016 – 20:30

Μουζάλας

Διευκρινίσεις έδωσε το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σχετικά με τις δηλώσεις του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι πλέον θα πρέπει να κινηθούμε θεωρώντας το πέρασμα  στην Ειδομένη κλειστό. Ως εκ τούτου, από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί  δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής:

«Σχετικά με την παρανόηση, ηθελημένη ή όχι, των λόγων του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Ο υπουργός, κατά τη συνεδρίαση, επισήμανε ότι πλέον θα πρέπει να κινηθούμε θεωρώντας  το πέρασμα  στην Ειδομένη κλειστό. Ως εκ τούτου, από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί  δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, σε πρώτο χρόνο όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μεταβούν σε προσωρινές δομές που ήδη δημιουργούνται  και σε δεύτερο χρόνο θα εξετάσουμε σε ποιους χώρους θα μεταβούν αυτοί που θα παραμείνουν περισσότερο στη χώρα για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε ποιους κλειστούς  χώρους  θα μεταβούν όσοι επαναπροωθηθούν».

Διαβάστε επίσης: Μουζάλας: Δεν θα ανοίξει σύντομα η Ειδομένη

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...