Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εξαίρεση της εκκλησίας από τα capital controls

bb
Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εξαίρεση της εκκλησίας από τα capital controls

Διευκρινίσεις αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για την εξαίρεση της εκκλησίας από τα capital controls δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

«Από τις 25 Σεπτεμβρίου (υπουργική απόφαση, με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων»- ΦΕΚ αρ. φύλλου 2100) υπάγονται στις εξαιρέσεις των capital controls οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντιστοίχως» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, παραπέμποντας σε δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντίστοιχα».

Ακόμα, το δελτίου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει σειρά διευκολύνσεων και για οργανισμούς (φιλανθρωπικά ιδρύματα εξωτερικού) και για φυσικά πρόσωπα (νοσηλεία στο εξωτερικό, συνοδοί αρρώστων, φοιτητές, οπλίτες, διενέργεια εράνων για πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε λοιπά, αλλά και για αρρώστους, όπως και συνοδούς αυτών σε περίπτωση νοσηλείας εκτός Ελλάδας, άρση προθεσμιακών λογαριασμών για λόγους βιωσιμότητας, κ.ο.κ.).

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...