Δούρου:Πρόκληση και ευκαιρία για την Αθήνα η συνεργασία με τον Δήμο Πεκίνου

αρχείο λήψης (4)Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα με τον Δήμαρχο του Πεκίνου, Wang Anshum, στο δημαρχιακό μέγαρο της κινεζικής πρωτεύουσας. Η περιφερειάρχης υπογράμμισε το γεγονός ότι η Αττική δύναται να αποτελέσει δυναμικό παράγοντα συμβολής στην υλοποίηση των στόχων της ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας σύμφωνα με τη στρατηγική One Belt One Road.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά υλοποιήσιμων προτάσεων που αφορούν στοντουρισμό, τις εμπορικές σχέσεις αλλά και τους πολιτιστικούς δεσμούςμεταξύ των δύο πλευρών.

«Η συνεργασία με τον Δήμο του Πεκίνου», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Δούρου,«αποτελεί για την Αττική πρόκληση και ευκαιρία. Και τούτο γιατί στη βάση της στρατηγικής των διεθνών διαδρόμων που ενώνουν πόλεις και αγορές,καλούμαστε να πετύχουμε νέους στόχους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε όλα τα επίπεδα. Η σημερινή συνάντηση είναι ένα βήμα που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, οι διεθνείς συνέργειες σε επίπεδο τοπικών και περιφερειακών αρχών αποτελούν τον κρίσιμο εκείνο παράγοντα που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση κρίσιμων τομέων της εθνικής οικονομίας μας».

Σημείωσε, επίσης, ότι η σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κίνας δεν είναι σημερινή, ούτε συγκυριακή, καθώς όπως είπε «έχουμε ξεκινήσει με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Χουμπέι, τον Νοέμβριο του 2015, έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με σημαντικά κινεζικά ΜΜΕ».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πεκίνου είναι ένας από τους τέσσερις αυτόνομους δήμους της χώρας, που δεν υπάγεται σε καμία Περιφέρεια.

The post Δούρου:Πρόκληση και ευκαιρία για την Αθήνα η συνεργασία με τον Δήμο Πεκίνου appeared first on indicator.gr.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...