Δραγασάκης: Κάποιοι βλέπουν την έξοδο από το μνημόνιο ως απειλή

bb

Δραγασάκης: Κάποιοι βλέπουν την έξοδο από το μνημόνιο ως απειλή

«Είμαστε στη τελική ευθεία αλλά το νήμα δεν έχει ακόμη κοπεί», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Γιάννης Δραγασάκης στο Επενδυτικό Συνέδριο του ΣΕΒ στη συζήτηση με θέμα: «Ενθάρρυνση Εμβληματικών Επενδύσεων». Σύμφωνα με τον ίδιο,  χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία, εγρήγορση, αλλά και αποφασιστικότητα, διότι όσο παράδοξο και αν ακούγεται, υπάρχουν δυνάμεις κυρίως στο εσωτερικό της χώρας  που αντιμετωπίζουν την έξοδο από τα μνημόνια όχι ως μια δυνατότητα για εθνική ανασυγκρότηση, αλλά ως μια απειλή για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και σχέδια. Γι’ αυτό και διακινούν κάθε είδους πληροφορία ή εικασία που δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τα καθήκοντα μας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι:

             Δεν τίθεται θέμα λοιπόν παράτασης των μνημονίων υπό οποιαδήποτε μορφή.

             Δεν τίθεται θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής που θα επανέφερε το ελληνικό πρόβλημα στο γερμανικό και τα άλλα κοινοβούλια

             Δεν τίθεται θέμα νέων όρων

Το πραγματικό θέμα προς συζήτηση είναι το ελληνικό σχέδιο, «για να πορευτούμε μετά τα μνημόνια και την επιτροπεία με τη δίκη μας ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν και αποφασιστικά αποδεχτούμε τα νέα δεδομένα, όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε τις νέες συνθήκες, όσο πιο γρήγορα και ουσιαστικά συνειδητοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες, αλλά και τις νέες απαιτήσεις και ευθύνες, τόσο πιο ασφαλής και επιτυχής θα είναι η μετάβαση στη νέα μετά-μνημονική πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στη πρωτοβουλία του ΣΕΒ να διοργανώσει αυτό το συνέδριο για τις επενδύσεις είπε ότι «είναι αξιέπαινη διότι δίνει μια ευκαιρία για διάλογο και διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων».

Στη συνέχεια, επισήμανε ως παρατήρηση, ότι «οι συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΕΒ χαρακτηρίζονται από πολυσυλλεκτικότητα. Θυμίζουν προτάσεις ενός κόμματος που θέλει να ικανοποιήσει τους πάντες. Παρόλο που και σε αυτή τη περίπτωση είναι χρήσιμες εκείνο που κυρίως χρειαζόμαστε αυτή τη φάση είναι:

α) οριζόντια μέτρα και πολιτικές που διευκολύνουν τις επενδύσεις γενικώς, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κλάδο στον οποίο γίνονται. Και είμαι βέβαιος ότι στο πεδίο αυτό υπάρχει ευρύ πεδίο συνεννόησης όπως άλλωστε είδαμε στις συναντήσεις που είχαμε στη διάρκεια των περιφερειακών συνεδρίων με περιφερειακές επιχειρηματικές ενώσεις και συνεταιριστικές οργανώσεις. Άλλωστε πολλές από τις προτάσεις αυτό του είδους, είτε υλοποιούνται ήδη, είτε εντάσσονται στην αναπτυξιακή στρατηγική.

β) στοχευμένες πολιτικές που να ενισχύουν την ολιστικότητα της ανάπτυξης, τη διασυνδεσιμότητα, την καθετοποίηση και τις διακλαδικές διασυνδέσεις, καθώς και την εξειδίκευση σε νέους σύγχρονους τεχνολογικά τομείς και τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα βιώσιμης, δίκαιης, και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Κλείνοντας ο κ. Δραγασάκης, είπε ότι υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση θα μελετήσει με προσοχή τις προτάσεις που θα διατυπωθούν σε συνδυασμό και με προτάσεις που διατυπώνονται από άλλους φορείς για το ίδιο θέμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329553-Dragasakes-Kapoioi-blepoyn-ten-exodo-apo-to-mnemonio-os-apeile ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...