Δραγασάκης: Συμμετείχατε σε έναν ασύμμετρο πόλεμο στο όνομα της αριστερής παρένθεσης

«Στο όνομα της αριστερής παρένθεσης επενδύσατε στην κατάρρευση της χώρας», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μίλησε στη Βουλή αντί του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Δυστυχώς δεν κερδίσαμε τη μάχη το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», είπε ο κ. Δραγασάκης, προσθέτοντας: «ήταν ένας πόλεμος με επίδικο τη δημοκρατία στο επίπεδο της Ευρώπης για την επίτευξη μας συμφωνίας που θα ενσωμάτωνε τη βούληση του ελληνικού λαού με τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία».

Υποστήριξε ότι η χώρα και η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 δέχθηκε ένα πόλεμο με ασύμμετρα μέσα, έναν εκβιασμό με μέσο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και τονίζοντας ότι αυτό τον πόλεμο δεν το δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η χώρα και η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση.

«Μας εγκαλείτε γιατί θελήσαμε να σταματήσουμε το λάθος το δικό σας και το πρόγραμμα καταστροφής που είχατε υπογράψει», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ότι «Δυνάμεις μέσα από τη δική σας παράταξη συμμετείχαν σε αυτό τον ασύμμετρο πόλεμο στο όνομα της αριστερής παρένθεσης».

Χαρακτήρισε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική κίνηση τακτικισμού και σχολίασε: «Η κρίση για εσάς αρχίζει από τη στιγμή που ο λαός επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση».

Έκανε λόγο για δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσει για το παρελθόν γιατί αν το κάνει θα πρέπει να μιλήσει και για τις δικές της ευθύνες για τη χρεοκοπία, αλλά και δυσκολία να μιλήσει για το μέλλον γιατί τα προβλήματα την υπερβαίνουν και θα αποκαλύψει την κρίση ταυτότητας της, προσθέτοντας: «Το μόνο που μένει στη Νέα Δημοκρατία  είναι να κατασκευάζει αφηγήματα βασισμένος σε αφηγήματα άλλων τους οποίους χαρακτηρίζει αναξιόπιστους και τους χρησιμοποιεί μετά ως βασική πηγή για τεκμηρίωση της θέσης της».

Δήλωσε επίσης ότι: «Το δήθεν success story Σαμαρά το 2014 στήθηκε με δανεικά, «στεγνά» ταμεία και προετοιμασία οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...