Δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ στη Λακωνία

Σε μια απέραντη λίμνη μετατράπηκε η Σκάλα Λακωνίας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Τις πιο δραματικές στιγμές έζησαν 25 πελάτες και υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, ανάμεσά τους και παιδιά, που εγκλωβίστηκαν στο κτήριο.

Μάλιστα, χρειάστηκε να έρθουν ενισχύσεις από την Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη ρήξη ενός φράγματος του Ευρώτα.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα του στρατού προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις καθώς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό στο σούπερ μάρκετ.

Έβγαλαν με γκρέιντερ τους πελάτες

Περικυκλωμένοι από νερό που έφτασε σε ύψος 1,5 μέτρου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι υπάλληλοι και οι πελάτες του σούπερ μάρκετ.

Όπως δήλωσαν στην ιστοσελίδα «apela», πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να ανέβουν ακόμα και στα καρότσια για να σωθούν. Επειδή, μάλιστα, δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς με συμβατικό μέσο ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου από την πολεμική αεροπορία.

Επειδή, όμως, το ελικόπτερο δεν κατάφερε να απομακρύνει τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλές να ανεβούν στη σκεπή του κτηρίου, τελικά το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας το μόνο που έκανε ήταν να παρέχει πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις, ώστε να ενεργοποιήσουν το πλάνο B που ήταν η απομάκρυνσή των εγκλωβισμένων από το κτήριο με μπουλντόζες και τσάπες.

Τελικά το σχέδιο απέδωσε και τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν σιγά σιγά να φέρουν σε ασφαλές σημείο τα 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά, τα οποία για λόγους ασφαλείας, φόρεσαν σωσίβια.

Σε λίμνη μετατράπηκε η περιοχή

Το μέγεθος της καταστροφής σε ολόκληρη την περιοχή φαίνεται από τις φωτογραφίες, καθώς έσπασε φράγμα του Ευρώτα.

Μάλιστα, ένας πολίτης σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σωθεί και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών που πλησίασαν το σημείο με βάρκες.

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...