Δύο επιχειρηματίες και ένας εφοπλιστής στο ρωσικό δίκτυο

Δύο επιχειρηματίες και ένας εφοπλιστής στο ρωσικό δίκτυο

Μοίραζαν µαύρο χρήµα µε εντολές των κατασκόπων της Μόσχας – Ανοίγουν λογαριασμοί – Αποκωδικοποιούνται συναλλαγές

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-φωτιά που καίνε τρεις μεγαλόσχημους μπίσνεσμεν, δύο επιχειρηματίες και έναν εφοπλιστή οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διακίνηση του μαύρου χρήματος για τη ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα, βρίσκονται στα χέρια των Αμερικανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS πρόκειται για ένα γνωστό εφοπλιστή που διαθέτει μεγάλο στόλο από πετρελαιοφόρα και ο οποίος χρηματοδοτούσε το σχέδιο για ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Εταιρείες του εν λόγω εφοπλιστή στην Κύπρο χρηματοδότησαν μοναστήρια του Αγίου Όρους για τα οποία η Μόσχα είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εμφανίζονται επίσης κινήσεις λογαριασμών σε εταιρείες που είχαν στήσει ένας ηγούμενος και δύο μοναχοί.

Ο γνωστός εφοπλιστής με εντολή του ρωσικού δικτύου είχε χρηματοδοτήσει επίσης ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις.

Για ένα μεγάλο διάστημα ήταν ο σύνδεσμος της Μόσχας με τις μονές ρωσικού ενδιαφέροντος στο Άγιο Όρος και αναλάμβανε οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και τις συναλλαγές που είχαν με διάφορους παράγοντες.

Ο δεύτερος μεγαλόσχημος επιχειρηματίας προέρχεται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Συνδέεται στενά με Ρώσους ολιγάρχες και επιχείρησε να εξαγοράσει μεγάλο κατασκευαστικό Όμιλο στην Ελλάδα με ύποπτα ρωσικά κεφάλαια.

Στο δίκτυο εμπλέκεται επίσης και επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος είναι μόνιμα στοχοποιημένος από Αμερικανικές υπηρεσίες χωρίς ωστόσο να υπάρχει υλικό που να τον συνδέει με παράνομες συναλλαγές, καθώς επίσης και στην απόπειρα αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης που επιχείρησε το ρωσικό λόμπι.

Καλά πληροφορημένες πηγές αποκάλυψαν στην KONTRA ότι έχουν αποκωδικοποιηθεί μια σειρά από συναλλαγές εταιρειών που στήθηκαν στη Κύπρο για τις ανάγκες της διακίνησης του μαύρου χρήματος που προορίζονταν για ρωσική διείσδυση.

Ελέγχονται επίσης εταιρείες και λογαριασμοί στο Μαυροβούνιο.

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες που έχουν τεχνογνωσία στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών έχουν εντοπίσει κίνηση μαύρου χρήματος με αποδέκτες μοναστήρια του Αγίου Όρους και περίεργα Ιδρύματα όπως η «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Εκκλησία της Παλαιστίνης».

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι δραστηριότητες του ρωσικού δικτύου έχουν μεγάλο εύρος και αφορούν ζωτικούς τομείς της Εκκλησίας, της επιχειρηματικής ζωής και βεβαίως βουλευτές, κόμματα και ομάδες.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κατανοήσουν το τεράστιο ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα και ειδικά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να ελέγξουν την Εκκλησία.

Εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα απέδιδε καρπούς σε βάθος χρόνου.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι μυστικές υπηρεσίες και τα οποία είναι σε γνώση της Κυβέρνησης έχουν διαταράξει πλήρως τις ελληνoρωσικές σχέσεις.

Η ασυνήθιστα σκληρή απάντηση του Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα έχει σχέση με τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα του ρωσικού δικτύου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337738-Dyo-epicheirematies-kai-enas-ephoplistes-sto-rosiko-diktyo ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...