Δ.Ν.Τ.: Η αβεβαιότητα του δημοψηφίσματος ίσως επισκιάσει την ανάπτυξη της Βρετανίας

Δ.Ν.Τ.: Η αβεβαιότητα του δημοψηφίσματος ίσως επισκιάσει την ανάπτυξη της Βρετανίας

Την εκτίμηση ότι η αβεβαιότητα αναφορικά με την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επισκιάσει τις θετικές προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε γενικές γραμμές επικύρωσε τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, για δημοσιονομικό πλεόνασμα έως το 2019/2020, αν και ζήτησε ευελιξία σε περίπτωση βραδύτερης ανάπτυξης.

Ακόμα, το ΔΝΤ είπε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας ίσως χρειαστεί να γίνει περισσότερο αυστηρή σε ό,τι αφορά τη χορήγηση στεγαστικών δανείων.

Σε τακτική έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι τα τρωτά σημεία της Βρετανίας περιλαμβάνουν «ένα εντυπωσιακά μεγάλο» έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που την αφήνει εκτεθειμένη σε απώλεια της ξένης εμπιστοσύνης, καθώς και τα υψηλά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών.

«Επιπρόσθετα, η αβεβαιότητα που συνδέεται με την έκβαση του σχεδιαζόμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επηρεάσει τις προοπτικές», ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι συνολικά η έκθεση είναι η πλέον θετική από τότε που έγινε υπουργός Οικονομικών το 2010. «Λένε ότι η οικονομία μας είναι πιο ισχυρή, πιο ανθεκτική και έχει περισσότερες θέσεις εργασίας», είπε σε δημοσιογράφους.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην παρουσίαση της έκθεσης στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι το Ταμείο θα αξιολογήσει τις εναλλακτικές αναφορικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην επόμενη έκθεσή του που αναμένεται τον Μάιο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την προσωπική της άποψη, διευκρίνισε ότι ελπίζει η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...