ΕΣΠΑ: 2,5 εκατ. ευρώ για την στήριξη 80.000 ανέργων και εργαζομένων

ΕΣΠΑ

Δράσεις για την στήριξη 80.000 εργαζομένων και ανέργων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η πρώτη υπογραφή, έπεσε από τον Γιώργο Ιωαννίδη, που στο  υπουργείο Οικονομίας, ως ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, άνοιξε την «πόρτα» για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι δύο δράσεις  «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων», θα αντλήσουν πόρους από το ΕΣΠΑ, ενώ την υλοποίηση του έργου θα αναλάβει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Συνολικά ο προϋπολογισμός 2.477.659 ευρώ, που θα μπουν στον «κουμπαρά» θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση περίπου 80.000 ατόμων, 60.000 εργαζόμενων και 20.000 ανέργων.

Όπως έγινε γνωστό και αυτή η δράση, στοχεύει στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, ώστε να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας και άνεργοι να αναβαθμίσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.   Συγκεκριμένα, τα προγράμματα στοχεύουν στη μετεξέλιξη των συστημάτων της εξ αποστάσεως και δια ζώσης Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής που αφορά στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και την ανάπτυξη επαγγελματικών/κοινωνικών δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...