Είναι η Κεφαλονιά το μυστηριώδες νησί της «Τρικυμίας» του Σαίξπηρ;

bb

φωτογραφία της κεφαλονιάς

Ένα από τα σημαντικά θεατρολογικά και ιστορικά ζητήματα που επί 400 χρόνια τώρα απασχολεί διεθνώς την επιστημονική κοινότητα και τον θεατρικό κόσμο είναι το ερώτημα:

Ποιο είναι το μυστηριώδες νησί της σαιξπηρικής ουτοπίας, το Νησί της «Τρικυμίας», του θεατρικού δηλαδή έργου το οποίο γράφοντάς το ο Σαίξπηρ ως κύκνειο άσμα του τοποθετεί μέσα σ’αυτό την πνευματική του διαθήκη προς την ανθρωπότητα ·προκρίνοντας την συγχωρητικότητα έναντι της εκδίκησης, την συναδέλφωση έναντι της αλληλοεξόντωσης.

Την ταυτότητα της κύκνειας σαιξπηρικής νήσου διεκδικούν διάφορα νησιά, από τις Βερμούδες μέχρι την Νήσο του Πάσχα. Σημαντικά όμως ιστορικά, γεωγραφικά, και λαογραφικά ευρήματα, τα οποία συνάδουν με το σαιξπηρικό κείμενο, τοποθετούν το νησί της «Τρικυμίας» στην Κεφαλονιά, στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιβιέρης Λιβιεράτος, ιατρός και ιστορικός ερευνητής, είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την ανακάλυψη και την τεκμηρίωση της.

Τα συναρπαστικά του ευρήματα, συνδέονται με διαδραματισθέντα ιστορικά γεγονότα του Μεσαίωνα, τα οποία εμπλέκουν τις πόλεις του Μιλάνου και της Νάπολης, και έχουν προεκτάσεις σε σημαντικές ευρύτερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

 

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...