Εγκληματούν οι τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια

Εγκληματούν οι τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια

Πούλησαν σε ξένους 1,5 δις ευρώ στο 3% της άξιας τους!!! – Γιατί οι κύριοι τραπεζίτες δεν τα έδωσαν στην ίδια τιμή ή ακόμα και σε τριπλάσια στους Έλληνες οφειλέτες;

ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του ελληνικού λαού συνιστούν οι πρακτικές που ακολουθούν διάφορες συστημικές τράπεζες στο ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Ένας από τους τραπεζικούς ομίλους χάρισε στην κυριολεξία σε Σουηδούς κερδοσκόπους κόκκινα δάνεια 1,5 δισεκατομμυρίων στο 3% της αξίας τους, δηλαδή 45 εκατομμύρια ευρώ! Τα ξένα κοράκια που εξαγόρασαν σε άκρως εξευτελιστική τιμή το πακέτο των δανείων θα θησαυρίσουν στην κυριολεξία, αρπάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων οφειλετών.

Στην ουσία η τράπεζα δεν πούλησε αλλά χάρισε τα δάνεια, καθιστώντας χιλιάδες δανειολήπτες ομήρους των ξένων τοκογλύφων, ενώ δεν αποκλείεται να παίζονται και διάφορα άλλα νταλαβέρια γιατί αυτές οι συναλλαγές παράγουν τεράστια κέρδη και αμύθητο μαύρο χρήμα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί η συγκεκριμένη τράπεζα δεν καλούσε τους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα δάνεια, δίνοντας ίδιο ποσοστό δηλαδή 3% που έδωσαν οι Σουηδοί.

Οι δανειολήπτες είναι σίγουρο ότι θα αγόραζαν τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση ακόμα και σε τριπλάσια τιμή, δηλαδή στο 9% και η τράπεζα θα έχει εισπράξει πολλαπλάσια.

Επειδή η φάμπρικα με τα κόκκινα δάνεια έχει στηθεί από κερδοσκόπους που έχουν ισχυρές προσβάσεις στο ιερατείο των Βρυξελλών τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των οφειλετών αλλά και των ίδιων των τραπεζών δεν είναι απλά ύποπτα, αλλά εγκληματικά.

Γιατί από τα κόκκινα δάνεια δεν πρόκειται να θησαυρίσουν μόνο οι ξένοι γύπες αλλά και στελέχη των ελληνικών τραπεζών που είναι στο «κόλπο» καθώς και ολιγάρχες που επαναγοράζουν μετά από συμφωνίες κάτω από το τραπέζι τα δικά τους δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές.

Άγριος τζόγος γίνεται με τα δάνεια των επιχειρήσεων και ειδικά των ξενοδοχειακών μονάδων. Η πιάτσα βοά ότι η μίζα πάει σύννεφο και πολλοί είναι αυτοί που έστησαν τριγωνικό σύστημα – επιχειρηματίας με κόκκινο δάνειο, τραπεζίτης και ξένος κερδοσκόπος – για να κάνουν μεγάλες κονόμες. Το πλιάτσικο πάει σύννεφο και θύματα αυτής της εγκληματικής πρακτικής είναι οι ίδιες τράπεζες που δεν εισπράττουν τίποτα χαρίζοντας σε ξένους τα κόκκινα δάνεια, οι ελληνικές επιχειρήσεις που αλλάζουν χέρια και οι επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση στο διεφθαρμένο σύστημα που στήνει τα βρόμικα κόλπα.

Επειδή πολλά ακούγονται στην πιάτσα οι εμπλεκόμενοι στο πλιάτσικο με τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Γιατί μπορεί να βρεθεί κανένας τρελός εισαγγελέας και αρχίσει να ψάχνει τι ακριβώς συμβαίνει. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει συνωστισμό στην Ευελπίδων αλλά και στον Κορυδαλλό!..

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/304327-Egklematoyn-oi-trapezes-me-ta-kokkina-daneia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...