Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Τρίτη 05/07/2016 – 11:19Αστέρας Βουλιαγμένης ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ                                                                                                                                                
Το Ανώτατο Δικαστήριο, ενέκρινε την πώληση  του Αστέρα και η επένδυση θα προχωρήσει όπως προβλέπει η απόφαση. Μία πώληση που είχε «παγώσει» πέρσι τον Μάρτιο από το Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου που είχε κρίνει εκτός νόμου κάποιες από τις προβλέψεις του  διατάγματος όπως τη   δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών και τη κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα στο Μικρό Καβούρι.
Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε πριν απ ένα μήνα  στο ΣτΕ και συζητήθηκε στην Ολομέλεια, με απόφαση του προέδρου, Νικολάου Σακελλαρίου.  Η Ολομέλεια με εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και έκανε μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.
Αναλυτικά, το διάταγμα έχει να κάνει με την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα, τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, θα επιτρέπεται η διατήρηση και η αναβάθμιση του ελικοδρομίου που ήδη υπάρχει, ενώ οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης θα γίνουν υπόγειοι και θα φυτευτούν.
Ανάμεσα σε άλλα υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ – μπαρ, καταστήματα εστίασης γενικότερα, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τέλος προβλέπεται η κατασκευή ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, προς το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει μέσα στην έκταση.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...