Εγκρίθηκε η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με τους ΑΝ.ΕΛ.

Εγκρίθηκε η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με τους ΑΝ.ΕΛ.
Με 54 υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά, ενέκριναν τα μέλη της πολιτικής καθώς και της διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής την πρόταση του Προέδρου, Νίκου Νικολόπουλου, για πολιτική και εκλογική συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην εισήγησή του, ο κ. Ν. Νικολόπουλος τόνισε, ότι ο κατακερματισμός των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, υπηρετώντας εκ της πλαγίου τον μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο κ Νικόλόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προσάρτηση και απορρόφηση του ΧΡΙ.Κ.Α. από τους ΑΝ.ΕΛ,  υπογραμμίζοντας ότι “το κόμμα θα διατηρήσει στο έπακρο την πολιτική & οργανωτική του αυτονομία και έτσι θα φτιάξουμε το δικό μας κεντροδεξιό ΣΥΡΙΖΑ”.

“Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ανατροπής κάνει μόνον την αρχή…. σ’ αυτή την νέα συμμαχία. Ακολουθούν πολλές δυνάμεις  που βρίσκονται προ των πυλών και είναι έτοιμες να συμπορευτούν, πολλοί ανεξάρτητοι και ανέντακτοι πολιτικοί, είτε είναι απλοί βουλευτές, είτε είναι μικροί κομματικοί σχηματισμοί, με όλα τα θετικά που κουβαλάνε όλοι οι «μοναχικοί αυτοί καβαλάρηδες της πολιτικής» αναπόσπαστα μαζί τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής οφείλει να ανταποκριθεί και ειλικρινά να προσεγγίσει αλλά και ολοπρόθυμα να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και καιρούς, χρειάζεται ακάματη επιμονή, υπομονή και πείσμα, μέχρι να κατορθώσουμε να κερδίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και περήφανα αλλά και την οικονομική και κοινωνική πρόοδο” τόνισε ο κ. Νικολόπουλος στη κοινή συνάντηση των μελών των οργάνων του ΧΡΙΚΑ.

“Έχουμε μπροστά μας την επίσημη η πρόταση των ΑΝΕΛ. Έστω με καθυστέρηση, τώρα υπάρχει η καθαρή και δεδηλωμένη πολιτική επιλογή του ιδίου του κόμματος και η δια στόματος του προέδρου του Π. Καμμένου η επίσημη πρόσκληση προς όλους μας. Η συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει πολλά θετικά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ αυτής. Δηλαδή την φιλοπατρία και τον πόνο για τον λαό, την αγωνία για την νεολαία και την ανάγκη για έναν μετωπικό, ασυμβίβαστο αγώνα που θα φέρει την νέα απελευθέρωση από τα δεσμά των τροικανών” είπε και συνέχισε:

“Η φωτιά που σιγοκαίει με την προταθείσα νέα συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα φουντώσει γρήγορα και θα κατακάψει τα συμβόλαια της παράδοσης της Πατρίδας και του Λαού στους ξένους δανειστές- αποικιοκράτες. Θα απλωθεί σαρωτική και νικηφόρα σ’ όλη την επικράτεια και θα συγκροτήσει το παγκοίνως ποθούμενο γρανιτένιο εθνικό αντιμνημονιακό μέτωπο. Η ιδεολογική συγγένεια με την ευρύτερη εθνική και πατριωτική σημασία και τις ανάλογες στάσεις και προτάσεις του”.

“Η σκληρή αντιμνημονιακή και καταγγελτική στάση του, με τα εθνικά και πατριωτικά προγράμματα οι διεκδικήσεις του, με τις φιλολαϊκές οικονομικοκοινωνικές επιλογές και προτάσεις του, οι σταθερά εθνοκεντρικές θέσεις και οι σκληρές αντιπαραθέσεις του στο θέμα των «μεταναστών», της παγκοσμιοποίησης κλπ. Η πολιτική εμβέλεια και αναγνωρισιμότητα του, με σοβαρή βάση πολιτών- φίλων μελών και ψηφοφόρων. Η σοβαρή παρουσία και δύναμή του στην Βουλή καθώς και οι μεγαλύτερες δυνατότητες και προοπτικές αξιοποίησης της.

Όσο αφορά τα αρνητικά και τις δυσκολίες ε! λοιπόν αυτά δεν αποτελούν αποκλειστικότητα και ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ αλλά ιδιοσυγκρισιακά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και κοινό τόπο σε όλες τις προσπάθειες συνεργασίας μικρών ή μεγάλων ομάδων” σημείωσε ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α.

“Τα πράγματα είναι υπερώριμα. Οι συνθήκες ιδιαίτερα πρόσφορες. Οι καιροί επιτακτικά πια το απαιτούν. Πρέπει να συγκροτηθεί εδώ και τώρα ένα ρωμαλέο γρανιτένιο Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Μέτωπο. Για εμάς τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, το ιδεολογικό στίγμα του Μετώπου πρέπει να  είναι εθνοκεντρικό και φυσικά κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό.

Με μία τέτοια φυσιογνωμία μπορεί το πανελλαδικό κάλεσμα να λειτουργήσει και να γίνει συναγερμός, που θα συνενώσει όλες τις ιδεολογικές – κομματικές παραλλαγές και αποχρώσεις και θα συσπειρώσει σε ένα πανελλαδικό γρανιτένιο μέτωπο εθνικής σταυροφορίας και σωτηρίας” είπε επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί να “συνεχίζεται ο πολυκερματισμός και η διασάλευση της συνοχής των εθνικών δυνάμεων, ως αντιπαράθεση που εκδηλώνεται σε επίπεδο πολιτικού λόγου και πολιτικής πράξης, γιατί είδαμε πόσο εύκολα γινόμαστε βορά στην βουλιμία των εκάστοτε άσπονδων συμμάχων και ταυτόχρονα εχθρών”.

“Αυτή η πολυδιάσπαση των αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, μας χρεώνει μερτικό ευθύνης για το ζοφερό παρόν και για τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε και αντιδρούμε.

Εάν ήμασταν ενωμένοι δεν θα τους ανεχόμαστε μοιρολατρικά και δεν θα τους παρακολουθούσαμε νωχελικά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος απαντώντας στο υποθετικό ερώτημα για το αν το ΧΡΙ.ΚΑ. θα μπορούσε να συνεργαστεί, μετά από εθνικές εκλογές, για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

“Οι κόκκινες γραμμές που τίθενται από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα δεν έχουν σχέση με τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ… Πάντως  σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο –που δεν αποκλείουμε- η προσήλωση μας στο τρίπτυχο: “ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” θα αποτελεί την οδηγό παράσταση!”

Ενώ επίσης έδωσε απάντηση και στα δημοσιεύματα που θέλουν “το ΧΡΙΚΑ να προτείνει για τη θέση του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα έναν εκ των κ.κ.: Κ. Καραμανλή, Ι. Βαρβιτσιώτη & Β. Πολύδωρα” , λέγοντας χαρακτηριστικά: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ζήσουμε ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΤΙΚΑ πάλι ΙΟΥΛΙΑΝΑ αλά 65…” τόνισε: “Ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου πρέπει να είναι κεντροδεξιός, αλλά η εκλογή του θα πρέπει να προκύψει από νέα Βουλή”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...