Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Οικονομίας ζήτησε ο Ευ. Μυτιληναίος

Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Οικονομίας ζήτησε ο Ευ. Μυτιληναίος

Συστράτευση του πολιτικού κόσμου και Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Οικονομίας ζήτησε ο πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίος» Ευάγγελος Μυτιληναίος στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Στο πάνελ, ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ένθερμος υποστηρικτής της μείωσης του ελληνικού χρέους,  Τζακ Λιου.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα συμφωνήσουν όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ως βασικά στοιχεία τη σταθερή φορολογική πολιτική, τη μείωση των πλεονασμάτων, να γίνουν fast track επενδύσεις όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδιωτικοποιήσεις», ο ίδιος, συνέδεσε το σχέδιο με τη μείωση του χρέους, καθώς όπως προσέθεσε, «όλοι συμφωνούμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν έχουμε δικό μας μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους θεσμούς, είπε ότι «αν έχουμε χρόνο 5 έως 7 έτη μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτό το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και να αξιολογείται η απόδοση του ανά τακτά χρονικά διάστημα. Με βάση αυτήν την επίδοση να λαμβάνονται και τα αντίστοιχα μέτρα μείωσης του χρέους».

Επίσης, τόνισε ότι οι Έλληνες, πρέπει να γίνουν ιδιοκτήτες του προγράμματος και να το αγκαλιάσουν. «Μέχρι τώρα έχουμε δει τις καταστροφικές συνέπειες των προγραμμάτων, όπως μείωση εισοδήματος και αύξηση της φτώχειας. Τώρα πρέπει να πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας και να οδηγήσουμε το πεπρωμένο μας».

Τζακ Λιου: Όχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα!

 Από την πλευρά του, ο κύριος Λιου, χαρακτήρισε «θετική την πρόταση του κ. Μυτιληναίου», υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα.  «Η χώρα δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα», τόνισε αλλά «μεταρρυθμίσεις στη φορολογική διοίκηση, εξομάλυνση της δημοσιονομικής κατάστασης, μεταρρυθμίσεις της αγοράς και αναδιάρθρωση του χρέους».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/302747-Ethniko-Schedio-Anasygkroteses-tes-Oikonomias-zetese-o-Ey-Mytilenaios ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...