Εκδήλωση με ηλιοπαρατήρηση στο 3ο Γυμνάσιο

bb

Την Κυριακή 4/5/14 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου η εκδήλωση ηλιοπαρατήρησης, με τη βοήθεια μελών της αστρονομικής εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», και παρουσίασης του περιβαλλοντικού προγράμματος που αναπτύχθηκε στο σχολείο με τίτλο «Πάμε ξανά στις ξαστεριές, στον Ήλιο τον ηλιάτορα», με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Δρίβα και τις κυρίες Αδαμοπούλου, Λέλλου και Τσιάρα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου και άλλων σχολείων της Ναυπάκτου, γονείς μαθητών και αρκετοί Ναυπάκτιοι.

Μετά το καλωσόρισμα από το Διευθυντή κ. Πιτσιάκκα, μίλησε εκ μέρους του «Ωρίωνα» ο κ. Βασίλειος Ζαφειρόπουλος για τον Ήλιο, ενώ οι κ. Ανδρέας Παπαλάμπρου, Αλέξης Βερεκέτης και τα υπόλοιπα μέλη του «Ωρίωνα», βοήθησαν μικρούς και μεγάλους να δουν τον Ήλιο μέσα από δύο τηλεσκόπια, με κατάλληλα φίλτρα. Ο καιρός ήταν μεν νεφελώδης, αλλά μέσα από πρόσκαιρα ανοίγματα στα σύννεφα μπορέσαμε να κάνουμε την ηλιοπαρατήρηση. Εντυπωσιακή φαινόταν μια τεράστια προεξοχή στον ηλιακό δίσκο.

Στη συνέχεια οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν τη δουλειά που έκαναν για τις ηλιακές κηλίδες, τη μέτρηση του μεγέθους της Γης, τη μέτρηση των μεγεθών και αποστάσεων Σελήνης και Ήλιου, για τα ηλιακά ρολόγια που κατασκεύασαν και για τον Ήλιο στις τέχνες, με ειδική αναφορά στην ποίηση του Ελύτη. Τέλος, βραβεύτηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας και η εκδήλωση έκλεισε με την ερμηνεία τραγουδιού για τον Ήλιο που έγραψαν και συνέθεσαν μαθητές.

Περισσότερα για τον «Ωρίωνα» στο http://www.orionas.gr και για το σχολικό πρόγραμμα στο gea3gym.blogspot.gr

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 952014 60400 μμ Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 952014 60428 μμ Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 952014 60330 μμ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...