Εκεί που μας χρωστάγανε…

Εκεί που μας χρωστάγανε…

Επί κυβερνήσεως Σαμαρά γέμισαν τις φυλακές από ανθρώπους που χρωστούσαν στην Εφορία ή στα Ταμεία, από επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές του. Είχαν φτάσει στο σημείο να συλλαμβάνονται άνθρωποι από τα αυτοκίνητα τους και να πάνε στο αυτόφωρο γιατί ο τροχονόμος έβλεπε ότι είχαν κάποιο βεβαιωμένο χρέος. Και την ίδια ώρα γινότανε σκάνδαλα τύπου Energa. Όταν τα λεφτά έκαναν φτερά κανείς δεν έκανε ελέγχους. Τώρα τους φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου για όλα. Κάθε φορά που υπάρχει μια προβληματική απόφαση ή μια αποφυλάκιση με ερωτήματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φωνάζουν για τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Ο νόμος Παρασκευόπουλου αποσυμφόρησε τις φυλακές από ανθρώπους που καταδικάστηκαν για οικονομικά εγκλήματα ή έδωσε ευνοϊκές διατάξεις για ανθρώπους που πλέον, λόγω υγείας δεν μπορούν να μένουν στη φυλακή. Έγκειται στον δικαστή να αποφασίσει πότε συντρέχουν πραγματικά οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου.
Στην περίπτωση δε του κ. Φλώρου, που είναι καταδικασμένος για 21 χρόνια για την απάτη σε βάρος της ΔΕΗ και των πελατών της, δεν αποφυλακίστηκε βάσει του ν. Παρασκευόπουλου, αλλά βάσει ενός νόμου του 1951.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/340861-Ekei-poy-mas-chrostagane ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...