Εκλογές ΕΠΣΝΑ: Ποια ήταν τα σωματεία που δεν ψήφισαν και γιατί. Αναλυτικό ρεπορτάζ

Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών μας το Nafpaktia news.gr  αναλύει γιατί ακυρώθηκαν τα έξι συν ένα  σωματεία(σύνολο 7) από την ψηφοφορία. Ο λόγος που δεν συμμετείχαν ήταν γιατί κατέθεσαν διπλά πληρεξούσια διαφορετικά ονόματα   με αποτέλεσμα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία με  τα σωματεία που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση να ψηφίζουν την μη συμμετοχή αυτών  στην ψηφοφορία ανάδειξης  του νέου προέδρου. Το ένα από τα  επτά σωματεία που δεν ψήφισε είχε καταθέσει εκπρόθεσμα τα πληρεξούσια. 

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κατατέθηκαν από 8 σωματεία διπλά πληρεξούσια ,στα έξι σωματεία  έφεραν διαφορετικά  ονόματα στο καθένα και στα δύο από τα οκτώ  έφεραν διπλά πληρεξούσια με τα ίδια ονόματα. 

Επειδή η γενική  συνέλευση δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιος έπρεπε να ψηφίσει από τα σωματεία που είχαν διαφορετικά ονόματα μπήκε στη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό και η οποία ήταν  να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τον   αν αυτά ήταν έγκυρα ή όχι .Η γενική συνέλευση αποφάσισε με ψήφους 40-26 τα πληρεξούσια που είχαν διαφορετικά ονόματα να κριθούν άκυρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο έλεγχος και η εγκυρότητα των πληρεξουσίων γίνεται  αποκλειστικά και μόνο από την γενική συνέλευση η οποία είναι το πιο ισχυρό όργανο για να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις καθώς σε αυτή συμμετέχουν όλα τα σωματεία του νομού μας.

Αναλυτικά τα σωματεία που δεν ψήφισαν και γιατί: 

Ξεκινώντας ο με την διαφορετική περίπτωση του Αετού  Ξηρομέρου που δεν ψήφισε καθώς τα έγγραφα του  κατατέθηκαν  εκπρόθεσμα  μέσω των ΕΛΤΑ και  για  το λόγο αυτό   έγινε διπλή ψηφοφορία για την συμμετοχή του στις εκλογές με την  απόφαση της γενικής συνέλευσης να είναι αρνητική με ψήφους 40 ΟΧΙ και 26 ΝΑΙ.

Τα σωματεία που δεν ψήφισαν με απόφαση της Γενικής συνέλευσης με ψήφους 40 ΟΧΙ και 26 ΝΑΙ  ήταν τα εξι σωματεία που είχαν διπλά έγγραφα με διαφορετικά ονόματα και ήταν ο Ναυπακτιακός Αστέρας, Νέοι Ναυπάκτου, Απόλλων Θέρμου , Αχελώος Νεοχωρίου , η Θύελλα Αγίου Ανδρέα και ο Αράκυνθος Ματαράγκας .

Αντίθετα όμως με τα υπόλοιπα τα δύο σωματεία που είχαν διπλά έγγραφα με τα ίδια ονόματα  ψήφισαν κανονικά πάλι με απόφαση της Γενικής συνέλευσης  και ήταν ο Νέος Αμφίλοχος και η Δάφνη Μεγάλης Χώρας. Χαρακτηριστικό είναι  πάντως το γεγονός ότι όπως εξελίχτηκε η εκλογική διαδικασία  η ακύρωση των έξι σωματείων από την γενική συνέλευση δεν θα άλλαζε τον τελικό νικητή καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ 39 –ΛΑΓΟΥΔΗΣ 27 – ΛΕΥΚΟ 1.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...