Εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιαπωνίας για νέου τύπου αποστολές

bb

Ιαπωνία

Η υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τομόμι Ινάντα δήλωσε ότι οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της χώρας θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται για νέες αποστολές, με βάση τους πρόσφατα τροποποιηθέντες νόμους για την ασφάλεια.

Από την ψήφιση τον Μάρτιο της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας για την ασφάλεια, η οποία επεκτείνει τον ρόλο των Δυνάμεων Αυτοάμυνας, παρά την εγγενή αντίφαση με το ειρηνιστικό σύνταγμα της Ιαπωνίας, το υπουργείο ‘Αμυνας της χώρας αναθεώρησε τον κώδικα επιχειρησιακής διαχείρισης για τις δυνάμεις του, που διέπει τη γεωγραφική τοποθεσία και τη χρήση φονικής δύναμης.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα στρατεύματα Πεζικού των Δυνάμεων Αυτοάμυνας θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται για πολλές πιθανές κινήσεις στο εξωτερικό. Τα προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία θα περιλαμβάνουν επίσης κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, θα αρχίσουν την Πέμπτη, δήλωσε η κ. Ινάντα, αναφερόμενη ειδικά σε μονάδα των Δυνάμεων Αυτοάμυνας Πεζικού.

Η στροφή της Ιαπωνίας στο θέμα της ασφάλειας της, σε αντίθεση με το ειρηνιστικό σύνταγμά της, βασικό άρθρο του οποίου αναφέρει ότι «ότι ποτέ δεν θα διατηρούνται επίγειες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, καθώς και άλλο δυναμικό πολέμου», έστρεψε τους διεθνείς προβολείς σε αυτή, καθώς οι αλλαγές στον νόμο έγιναν με απόφαση της κυβέρνησης Άμπε και ψηφίσθηκαν από την πλειοψηφία του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ενώ υπήρχαν αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών.

Με βάση τη νέα νομοθεσία, η Ιαπωνία μπορεί τώρα, με περιορισμένο τρόπο, να ασκεί το δικαίωμα συλλογικής αυτοάμυνας ή μπορεί να προστρέχει σε βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων φιλικών χωρών που υφίστανται ένοπλη επίθεση, ακόμη και αν η ίδια η Ιαπωνία δεν υφίσταται επίθεση.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...