Ελέγχονται γιατροί και πελάτισσες για χειρουργικές επεμβάσεις “μαιμού”

χειρουργείο

Στην περιοχή της Αχαϊας

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στα ασφαλιστικά ταμεία, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα υποθέσεις που αφορούν σε χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στην περιοχή της Αχαϊας.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι επεμβάσεις οι οποίες αναγράφονται τόσο στα βιβλία  των νοσοκομείων όσο και στις βεβαιώσεις των γιατρών – χειρουργών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αφορμή για ν’ ανοίξει ο νέος κύκλος διερεύνησης τέτοιων υποθέσεων – κατά κύριο λόγο αφορούν σε γυναίκες εργαζόμενες στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα – στάθηκε το γεγονός, ότι εντελώς «τυχαία» σε γνώση στελεχών των ασφαλιστικών ταμείων περιήλθαν τρεις περιπτώσεις, όπου άλλα βεβαίωναν οι γιατροί ως προς την αναγκαιότητα και το είδος των επεμβάσεων και άλλες επεμβάσεις έγιναν τελικά.

Η μία περίπτωση που ελέγχεται αφορά σε επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε νεαρή γυναίκα η οποία εμφάνισε στην υπηρεσία της έγγραφα πως υποβλήθηκε σε αφαίρεση επικινδύνων κύστεων, αλλά όπως στη συνέχεια αποδείχθηκε, στην πραγματικότητα η επέμβαση είχε χαρακτηριστικά κοσμητικής ιατρικής.

Σε άλλη περίπτωση  εργαζόμενη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και γιατρός ελέγχονται καθώς στα επίσημα έγγραφα εμφανίζεται να έχει υποβληθεί σε αφαίρεση ινομυωμάτων αλλά στην πραγματικότητα έγινε επέμβαση που είχε να κάνει με την αισθητική συγκεκριμένου σημείου του σώματός της.

Υπό διερεύνηση είναι και υποθέσεις που αφορούν στο καθεστώς κάτω από το οποίο σε δημόσιο νοσοκομείο έγινε επέμβαση λιποαναρρόφησης και πως δικαιολογήθηκαν χρήματα ακόμη και για επέμβαση σμίκρυνσης στομάχου.

Σε εξέλιξη, για τις ίδιες περιπτώσεις εργαζομένων, βρίσκεται και έλεγχος από το γραφείο προσωπικού των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η αιτιολόγηση της απουσίας και αδειοδότησης για λόγους υγείας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από γραφεία προσωπικού διερευνάται το ενδεχόμενο να παραπλάνησαν τόσο τις υπηρεσίες τους, όσο και το δημόσιο σύστημα υγείας προκειμένου να περάσουν από επιτροπή γιατρών η οποία βεβαιώνει το κατά πόσο υποβλήθηκαν στις συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις,  σύμφωνα με το patrastimes.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...