Ελεύθερα μετά την απολογία τους τα 11 στελέχη της Attica Bank

Ελεύθερα μετά την απολογία τους τα 11 στελέχη της Attica Bank

Για την υπόθεση Μαυρίκου

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, 11 στελέχη της Attica Bank, που κατηγορούνται στην υπόθεση με τις υψηλόποσες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες, συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Τα τραπεζικά στελέχη κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της απιστίας καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, ως μέλη αρμόδιων επιτροπών και υπηρεσιών της τράπεζας, ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ιστοσελίδες συμφερόντων του εκλιπόντος εκδότη με ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία ή την επισκεψιμότητα των επίμαχων μέσων.

Η ίδια κατηγορία έχει αποδοθεί και σε ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, που έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015, με το ύψος της ζημίας για την ΕΥΔΑΠ να προσδιορίζεται σε 250.000 ευρώ και για την τράπεζα σε 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση των δώδεκα κατηγορούμενων έφθασε στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς στο πλαίσιο της ανάκρισης που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, μετά την σύλληψη του Παναγιώτη Μαυρίκου και δύο δημοσιογράφων.

Ο ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση των τριών, βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως, λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών, η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η έρευνα του κ. Σαργιώτη για την υπόθεση θα κλείσει και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψουν ή όχι σε δίκη τους δώδεκα κατηγορούμενους για απιστία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301872-Eleythera-meta-ten-apologia-toys-ta-11-steleche-tes-Attica-Bank ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...