Ενα ταξίδι φιλοσοφίας από τη Νάξο μέχρι την Ουτοπία

Ενα ταξίδι φιλοσοφίας από τη Νάξο μέχρι την Ουτοπία
Τι είναι η αλήθεια; Τι είναι η αγάπη; Ο Ρίχαρντ Ντάβιντ Πρεχτ ταξιδεύει αναζητώντας απαντήσεις σε µεγάλα φιλοσοφικά ερωτήµατα. Μαζί του ταξιδεύουµε κι εµείς.
Ενα βιβλίο, ένα ταξίδι 34 και κάτι κεφάλαια. Στόχος του βιβλίου να αφυπνίσει τον αναγνώστη και να διεγείρει την απόλαυση του σκέπτεσθαι.
Δεν υπάρχει µεγαλύτερη επιτυχία από µια συνειδητή ζωή µε όλο και βαθύτερη αυτογνωσία όπου να αποκτάµε πλήρη έλεγχο των παρορµήσεών µας ή, όπως ήλπιζε ο Νίτσε, να γινόµαστε οι «ποιητές» της ζωής µας: «Είναι µια ολόκληρη δεξιότητα το να µπορούµε να παρατηρούµε την κατάστασή µας µε το µάτι του καλλιτέχνη, ακόµα και στον πόνο και στα βάσανα, ακόµα και στις δυσκολίες που συναντάµε», γράφει στον πρόλογό του ο Πρεχτ.

Οδηγός σ’αυτό το ταξίδι φιλοσοφίας είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτει ο συγγραφέας με απώτερο σκοπό να εξερευνήσει την αληθινή ζωή και τη μάθηση μαζί με απόλαυση.
Τι είναι η αλήθεια; Τι είναι η αγάπη; Ο συγγραφέας, Ρίχαρντ Ντάβιντ Πρεχτ, ταξιδεύει αναζητώντας απαντήσεις σε µεγάλα φιλοσοφικά ερωτήµατα. Μαζί του ταξιδεύουµε κι εµείς – άλλοτε στη ζούγκλα, άλλοτε στη στέπα, άλλοτε στα χιονισµένα βουνά όπου γεννήθηκαν οι ιδέες. Ποιος ξέρει τι είναι σωστό; Ποιος ξέρει τι πρέπει να κάνουµε; Ο Πρεχτ, χρησιµοποιώντας τα τελευταία δεδοµένα της βιολογίας και των νευροεπιστηµών, προσφέρει απαντήσεις σε µια σειρά ζητήµατα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο τόσο ως άτοµο όσο και ως µέλος µιας κοινωνίας.
Για όσους ακούτε φιλοσοφία και τρομάζετε, το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί µε χαριτωµένη άνεση που κάνει τα δύσκολα εύκολα, τα δυσνόητα εύληπτα, τα σοβαρά αστεία.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ρίχαρντ Ντάβιντ Πρεχτ, φιλόσοφος, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1964 στο Ζόλινγκεν της Γερµανίας. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήµιο της Κολονίας το 1994 και έκτοτε συνεργάζεται µε όλες σχεδόν τις µεγάλες γερµανικές εφηµερίδες και τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθµούς. Έχει συνεργαστεί µε την «ChicagoTribune» και το 2000 του απονεµήθηκε το δηµοσιογραφικό βραβείο βιοϊατρικής. Η αυτοβιογραφία της παιδικής του ηλικίας, «Ο Λένιν έφθασε µόνο ως το Λίντενσαϊντ», διασκευάστηκε σε κινηµατογραφική ταινία. Με το φιλοσοφικό βιβλίο του «Από τη Νάξο στην Ουτοπία» («Werbinich, undwennja, wieviele?», 2007) κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των µπεστ σέλερ του «Spiegel», ενθουσιάζοντας αναγνώστες και κριτικούς. Τα βιβλία του µεταφράζονται σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Έρωτας, ένα απειθάρχητο συναίσθηµα» (2011). Ζει στην Κολονία και στο Λουξεμβούργο.
Πληροφορίες: Το βιβλίο “Από τη Νάξο στην Ουτοπία” του Ρίχαρντ Ντάβιντ Πρεχτ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
social

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...