“Ενδιαφέροντα και έξυπνο” χαρακτηρίζουν οι αγιορείτες μοναχοί τον Τσίπρα

“Ενδιαφέροντα και έξυπνο” χαρακτηρίζουν οι αγιορείτες μοναχοί τον Τσίπρα
Δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος, οι μοναχοί εκτιμούν ότι ήταν γόνιμη συνάντηση και για τις δύο πλευρές, ενώ τους έκανε εντύπωση ο σεβασμός με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στο χώρο αν και είναι γνωστό πως είναι άθεος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νεα”, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος, μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε στους αγιορείτες μοναχούς.

Η 48ωρη παραμονή του στη Μοναστική Πολιτεία του Άθω και οι επαφές του με τους ηγούμενους σημαντικών και ιστορικών μοναστηριών, συζητείται ακόμη στις τάξεις των μοναχών.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα, τον περιγράφουν ως άνθρωπο ενδιαφέροντα, ευγενή και με αναζητήσεις”.

Θετική εντύπωση έκανε και ο σεβασμός που επέδειξαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η συνοδεία του προς την ιερότητα των μοναστηριών και των μνημείων, καθώς και το γεγονός ότι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο τυπικό και το ωράριο
των μονών.

“Ήρθε με πολύ σεβασμό. Συμπεριφέρθηκε ανάλογα με τον χώρο, ρώτησε τι πρέπει να κάνει και ακολούθησε ακριβώς ότι του είπαν”, τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωτεπιστάτης γέροντας Συμεών Δονυσιάτης.

Μάλιστα, οι μοναχοί εκτιμούν ότι “η επίσκεψη ήταν γόνιμη και είχε θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές”.
Όσον αφορά την πολιτική προσέγγιση της επίσκεψης; “Είναι έξυπνος, έκανε μία κίνηση σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Θέλησε να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον για το Άγιον Όρος και σαν πολιτικός το έκανε καλά. Το αν το έκανε για άλλο σκοπό ή διότι κάτι άλλο είχε στο μυαλό του, δεν το γνωρίζω. Είναι όμως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι θετικό ότι ήρθε εδώ”, υπογραμμίζει ο γέροντας Συμεών.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...