Εντεκα προτάσεις για μονοήμερες εκδρομές που θα λατρέψεις!

Εντεκα προτάσεις για μονοήμερες εκδρομές που θα λατρέψεις!
Πεθυμήσατε ταξίδι την τελευταία στιγμή, χωρίς ιδιαίτερο budget και διάθεση για προγραμματισμό;
Σας δίνουμε ιδέες για μονοήμερες εκδρομές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για κάθε διάθεση.

Στα ορεινά της Αιγείρας

Αιγές, Μοναστήρι, Σελιάνα, Περιθώρι…Πάνω από την Αιγείρα και διαγράφοντας τα όρια των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Αρκαδίας, 4 χωριά εκτός τουριστικού χάρτη, κρεμασμένα κυριολεκτικά πάνω από την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κριού είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη εκδρομή (για τους Αθηναίους, τους Πατρινούς και όχι μόνο ) πνιγμένη στο πράσινο. Ένας προορισμός low budget με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ιδανικός για φυσιολάτρες αλλά και συνειδητοποιημένους αναχωρητές. Ανακαλύψτε τα!

Ναύπλιο forever!

Συνδυάστε τις ομορφιές της ανανεωμένης πόλης με επισκέψεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και περπατήστε στα στενά της πιο ατμοσφαιρικής πόλης του σαββατοκύριακου σε ένα προορισμό που προσφέρεται τόσο για ρομαντικά τετ-α-τετ όσο και για όλη την οικογένεια. Βρήκαμε την πόλη ανανεωμένη, με νέες διευθύνσεις που συμπληρώνουν το μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών και εικόνων.

Αρχαιολογική και οινική Νεμέα

Αν και σε απόσταση 1,5 περίπου ώρας από την Αθήνα, με πανέμορφους αρχαιολογικούς χώρους και αμπελώνες, σε ένα τοπίο ήρεμης μεσογειακής γοητείας, η Νεμέα παραμένει μια ακόμη terra incognita για τους περισσότερους ταξιδιώτες της Πελοποννήσου. Προορισμός με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον ιδανικός για όλη την οικογένεια αλλά και τους φυσιολάτρες η Αρχαία Νεμέα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα ειδυλλιακό τοπίο. Τη βόλτα σας μπορούν να συμπληρώσουν οι επισκέψεις στα οινοποιεία της περιοχής, μιας και η Νεμέα είναι μια από τις πιο γνωστές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας.

Family βόλτα στο κάστρο του Ακροκόρινθου

Μονοήμερη με τα παιδιά στον Ακροκόρινθο, ένας κοντινός αρχαιολογικός περίπατος έκπληξη. Σίγουρα το έχετε θαυμάσει έτσι όπως στέκει επιβλητικό πάνω στο βράχο ξεκινώντας τις εκδρομές σας ανά την Πελοπόννησο, πόσοι όμως το έχετε επισκεφτεί; Το κάστρο του Ακροκορίνθου, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στους πρόποδές του, είναι μια ωραία ιδέα για μια εύκολη και low budget βόλτα από την Αθήνα.

Πες το… κι Αίγινα!

Το νησί της διπλανής πόρτας, μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελεί (ειδικά όσο κάνει τέτοιο καιρό ) την πιο βολική λύση για κοντινή (ακόμη και ημερήσια ) εκδρομή με άρωμα νησιού. Τώρα το φθινόπωρο ιδανικό για περιπάτους με αρχαιολογικό χρώμα στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, που άρχισε να αναπαλαιώνεται πρόσφατα, το Ναό της Αφαίας, ένα κλασσικό αξιοθέατο στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου πάνω από το θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, αλλά και ουζοκατανύξεις στα σοκάκια της πόλης.

Για ούζο στη Χαλκίδα

Είστε για ρομαντζάδες στην παραλία, χαλαρό καφέ και ουζομεζέδες με θέα τα γαλάζια νερά του Ευρίπου; Και η Χαλκίδα δεν είναι μόνο αυτά. Για τους λάτρεις της παράδοσης μία επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στο ιστορικό κάστρο Νεγρεπόντε, είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που ακόμα και το ίδιο το κτήριο είναι ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της πόλης, καθώς και στο βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις παλαιότερες εν λειτουργία εκκλησίες στον κόσμο, επιβάλλεται.

Φενεός για φυσιολάτρες

Ένας pocket size προορισμός σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, ιδανικό road trip για απόδραση στο βουνό. Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι ταμάμ για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη. Οι φυσιολάτρες θα λατρέψουν τις γραφικές διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις και τις εναλλακτικές δραστηριότητες στο δάσος.

Ανακαλύψτε τον Ελικώνα!

Ο γειτονικός Παρνασός μπορεί να έχει το όνομα, αλλά ο Ελικώνας κρατάει για τον εαυτό του την χάρη ενός παρθένου βουνίσιου προορισμού, ανέγγιχτου από τις μάζες που ορθώνεται ανάμεσα στις όχθες του Κορινθιακού και τις πεδιάδες της Βοιωτίας και σε 16 καταπράσινες κορυφές γεμάτες έλατα και δρυς. Σε περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα θα βρεθείτε να σκαρφαλώνετε στην Παλιοβούνα, την ψηλότερη από τις κορυφές του Ελικώνα (1748 μ. ), ενώ σας περιμένουν γραφικά χωριουδάκια, οικογενειακές ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία.

Μονοήμερες από Θεσσαλονίκη.

Βέροια- Βεργίνα, Καβάλα- Παγγαίο, Λίμνη Κερκίνη- Άνω Πορρόια

Τρεις διαφορετικές ιδέες για κοντινές αποδράσεις με θέμα που μπορούν να οργανωθούν ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Για περπάτημα με αρχιτεκτονικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον η Βέροια και η Βεργίνα αποτελούν must προορισμούς ιδανικοί ακόμη και για όλη την οικογένεια. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και το Παγγαίο στην Καβάλα για επισκέψεις σε αμπελώνες και οινοποιεία για τους οινόφιλους αλλά και γραφικές διαδρομές για τους φυσιολάτρες. Για αυτούς που θέλουν να έρθουν πιο κοντά στη φύση η καλύτερη πρόταση είναι η Λίμνη Κερκίνη- Άνω Πορρόια για bird watching και δραστηριότητες στη φύση.

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...