Εντυπωσιακές εικόνες της Σελήνης: Δεν θα πιστεύετε τι αποκάλυψαν στους επιστήμονες της NASA

Εντυπωσιακές εικόνες της Σελήνης: Δεν θα πιστεύετε τι αποκάλυψαν στους επιστήμονες της NASA

Εντυπωσιακές εικόνες της σελήνης: Δεν θα πιστεύεται τι αποκάλυψαν στους επιστήμονες της NASA

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια προκειμένου να εντοπιστεί το χαμένο διαστημόπλοιο Smart-1, το οποίο είχε καταπέσει στην επιφάνεια της Σελήνης, όντας σε ερευνητική αποστολή.

Το διαστημόπλοιο συνετρίβη το 2006, στην πρώτη του πτήση στη Σελήνη, όταν απώλεσε όλα τα καύσιμα που είχε εφοδιαστεί για το μεγάλο ταξίδι. Για 11 ολόκληρα χρόνια, το σημείο της συντριβής του παρέμενε ένα μυστήριο.

Ο εντοπισμός του Smart-1 προσφέρει την ευκαιρία για την οργάνωση μίας νέας αποστολής στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Το διαστημόπλοιο θεωρείται δεδομένο ότι θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία στους επιστήμονες, οι οποίοι ήδη προγραμματίζουν ρομποτική αποστολή στο σημείο που εντόπισαν το διαστημόπλοιο.
Η πτώση του Smart-1 προκάλεσε σύγχυση στους επιστήμονες και τη NASA, καθώς κανείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τη θέση του διαστημοπλοίου, ακόμη και αν είχε καταπέσει στη φωτεινή ή στη σκοτεινή πλευρά.

111

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302762-Entyposiakes-eikones-tes-selenes-Den-tha-pisteyete-ti-apokalypsan-stoys-epistemones-tes-NASA ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...