Εν αναμονή των αποτελεσμάτων ελέγχου στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας.

-Φωτογραφίες από το σημείο της διαρροής

-Δηλώσεις Σαλαμούρα στο Νafpaktianews για το περιστατικό

Ο κ.  Χριστόφορος Τσουκαλάς πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βλαχομάνδρας και κάτοικος της περιοχής,έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό το οποίο δείχνει ότι υπάρχει διαρροή λυμάτων στο ρέμα της Αμεραούς,το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτεί τον Εύηνο ποταμό.

Η εξέλιξη της ημέρας-Σε δύο μέρες οι απαντήσεις των αναλύσεων.

Όπως είναι φυσικό αυτό το θέμα  κινητοποίησε τους υπευθύνους του ΧΥΤΑ που έσπευσαν το πρωί στην περιοχή,όπου ο  χημικός  συγκέντρωσε δείγματα από τις γεωτρήσεις προκειμένου να σταλούν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για ανάλυση.Τις απαντήσεις από τις αναλύσεις θα τις γνωρίζουμε σε δύο ημέρες.

Αυτό που υποστηρίζεται από τους αρμόδιους πάντως,είναι ότι στην περιοχή δεν εντοπίζεται φαινόμενο διαρροής λημμάτων και ότι το γεγονός αυτό μπορεί απλά να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός με πολλές εξηγήσεις.

Τι δηλώνει ο Χρ.Σαλαμούρας 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της 1ης Γ.Ε.Ν.Αιτωλ/νίας δηλώνει για το θέμα: Το περιστατικό διαρροής στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας όπως προκύπτει από την καταγγελία του πρώην προέδρου με φωτογραφικό υλικό,δημιουργεί έναν προβληματισμό.

Το περιστατικό όπως καταγγέλλεται,έγινε το απόγευμα της Τρίτης χωρίς να έχει προηγηθεί βροχόπτωση στο σημείο,ενώ η χημικός που επιτηρεί και εργάζεται στον ΧΥΤΑ  διαβεβαίωνε για την ομαλή λειτουργία του,χωρίς να διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα.Πως λοιπόν στο διάστημα από την αλλαγή της βάρδιας προκύπτει αυτή η διαρροή όταν δεν υπάρχει βροχόπτωση ή άλλη βλάβη στη λειτουργία; Αν συνέτρεχαν οι παραπάνω λόγοι τότε το φαινόμενο θα ήταν συνεχιζόμενο και σε εξέλιξη,κάτι που δεν συνέβη.

Ωστόσο έπειτα απ΄αυτή την εξέλιξη σύμφωνα με τον κ. Σαλαμούρα δεν αποκλείεται η περίπτωση του δόλου.

 

20141216_161146 20141216_161252 20141216_161327 20141216_162159 20141216_162324 20141216_162525

 Οι φωτογραφίες είναι του κ. Χριστόφορου Τσουκαλά.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...