Εξέγερση σε φυλακή: Κρατούμενοι κρατούν ομήρους 30 σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Εξέγερση σε φυλακή: Κρατούμενοι κρατούν ομήρους 30 σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Στη Βενεζουέλα

Περίπου 30 σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρατούνται όμηροι μέσα σε μια φυλακή της Βενεζουέλας στην Κουμάνα, όπως έγινε γνωστό από μια τοπική, μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι κρατούμενοι στασίασαν την Δευτέρα και εμποδίζουν τους υπαλλήλους να βγουν έξω. Μεταξύ των ομήρων είναι σωφρονιστικοί και διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και καθηγητές που διδάσκουν στο σχολείο της φυλακής, σύμφωνα με την μκο “Παράθυρο ελευθερίας”.

Τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι έχουν στην κατοχή τους όπλα, είπε ο διευθυντής της μκο, Κάρλος Νιέτο, διευκρινίζοντας ότι δεν συμμετέχουν όλοι οι φυλακισμένοι στην ανταρσία. Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν ένοπλους άνδρες, ντυμένους με τη στολή των φυλακών, και με καλυμμένο το πρόσωπο.

Μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι ζητούν να μεταφερθούν σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεών τους αλλά και για το φαγητό που τους παρέχεται στη φυλακή.

Οι φυλακές της Βενεζουέλας θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες στη Λατινική Αμερική. Από το 2011 τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Στις 28 Μαρτίου, 68 κρατούμενοι στη Βαλένσια σκοτώθηκαν όταν το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απόδρασης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335745-Exegerse-se-phylake-Kratoymenoi-kratoyn-omeroys-30-sophronistikoys-ypalleloys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...