Εξόδιος ακολουθία π. Γεωργίου Καψάνη προηγουμένου Ι.Μ. Γρηγορίου Αγ. Όρους

Εξόδιος ακολουθία π. Γεωργίου Καψάνη προηγουμένου Ι.Μ. Γρηγορίου Αγ. Όρους
Ανήμερα της Πεντηκοστής , Δευτέρα 8 Ιουνίου 2014 στις 17.00 μ. μ. στο μετόχι της ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Σταυρούπολη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου π. Γεωργίου Καψάνη. 
Πλήθη μοναχών, μοναζουσών, πιστών χριστιανών συνέρρευσαν, για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του μακαριστού Γέροντα και να πάρουν για τελευταία φορά την ευχή του. Στην ακολουθία παραβρέθηκαν 13 Αρχιερείς: ο Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο Κοζάνης κ. Παύλος, ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Σιατίστης κ. Παύλος, ο Θερμών κ. Δημήτριος και ο Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης κ. Ιγνάτιος συγκινημένος κατέθεσε: « Είναι μεγάλη αυτή η ώρα. Αποχαιρετούμε τον πνευματικό μας Πατέρα που μας ανέψυξε, μας πλημμύριζε αυτοπεποίθηση, ιερό ενθουσιασμό να συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Βλέπουμε μπροστά μας έναν άνθρωπο, ο οποίος ετελειώθη. Ήταν ο άνθρωπος που άφησε την έδρα του καθηγητή Πανεπιστημίου , για να γίνει καθηγητής της ερήμου. Αγάπησε πολύ το Θεό και ιδού τετελειωμένος μας αποχαιρετά και φεύγει. Αισθανόμαστε αυτή την ώρα όπως ο προφήτης Ελισσαίος όταν έβλεπε αναλαμβανόμενο τον προφήτη Ηλία . Και εμείς λέμε: πού πας Γέροντα , πού πας πάτερ, εσύ που ήσουν ο υπέρμαχος της πίστης του πνευματικού αγώνα;

Αισθανόμαστε αυτή την ώρα την οδύνη του αποχωρισμού, αισθανόμαστε όμως και τα μύρα της αγάπης του να μας κατακλύζουν. Έχουμε να μαρτυρήσουμε τον καλό χαρακτήρα του. Ήταν άνθρωπος πραγματικά του Θεού. Ισχυρό σημείο της προσωπικότητάς του: τίμησε την εκκλησία του Χριστού. « Οσμή μύρων σου υπέρ πάντα τα αρώματα, για τούτο νεάνιδες οπίσω σου…» Γι΄ αυτό τον ακολουθούσαν νεανικές ψυχές οι οποίες ήθελαν να καθοδηγούνται από αυτόν . Ανέδειξε μεγάλους άνδρες που λάμπουν στο στερέωμα της εκκλησίας. Τον παρακαλούμε να μη μας ξεχνάει. Ας τον αποχαιρετήσουμε με τον ασπασμό μας κι ας τον παρακαλέσουμε να πρεσβεύει για μας, γιατί πιστεύουμε ότι θα έχει ισχυρή πρεσβεία στον ουρανό».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παίρνοντας το λόγο πρόσθεσε. « Με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό επιτρέψτε μου να σας υποδεχθώ , Σεβάσμιοι Αρχιερείς, εσάς που ήλθατε να συντροφεύσετε εκείνον που συντρόφευε τις ψυχές πολλών εξ υμών. Η Ιερά Μητρόπολίς μας έχει την τιμή να κρατά στην αγκαλιά της το μετόχι της Ιεράς Μονής Γρηγορίου με την οποία συνδέεται αδιαταράκτως πολλά χρόνια τώρα. Πιστεύουμε ακραδάντως πως στη Βασιλεία του Θεού θα είναι ιερουργός ο μακαριστός πατήρ και θα μνημονεύει υπέρ πάντων ημών».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...