Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντόπουλου προς τον Π.Καμμένο για το στρατόπεδο Μεσολογγίου

Αναφορικά με την προοπτική του Στρατοπέδου Μεσολογγίου ο βουλευτής Δημ.Κωνσταντόπουλος προς τον υπουργό Εθν.Άμυνας Παν.Καμμένο

Ειδικότερα

Με την υπ’αριθμ. πρωτ. 2903/24-1-2018 ερώτησή μου σας είχα γνωστοποιήσει την αναστάτωση που είχε προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες εντός των ορίων των οποίων λειτουργούν Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων, εξαιτίας δημοσιευμάτων που ήθελαν τα Κέντρα αυτά να παύουν τη λειτουργία τους. Σας είχα δε, ιδίως θέσει το ζήτημα της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι, το οποίο θα επηρεαζόταν άμεσα από μία τέτοια προοπτική. Σας τόνισα την κοινωνική και οικονομική σημασία του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, αλλά και την ιστορική αναφορά του, καθώς έχει συνδεθεί με ένδοξες και ηρωικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας και ήταν το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό σώμα που επιστρατεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1940 και μετέβη στα ελληνοαλβανικά σύνορα εναντίον των Ιταλικών Δυνάμεων με συνολικές απώλειες στον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο που ανήλθαν σε 89 αξιωματικούς και 2112 οπλίτες. Με αυτά τα δεδομένα ζήτησα να μας γνωστοποιήσετε το σχεδιασμό του Υπουργείου για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και σε περίπτωση παύσης λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως ΚΕΝ, να μας καταθέσετε τις ισοδύναμες προτάσεις προς την ιεραρχία με γνώμονα την ιστορικότητα και την προσφορά του στην οικονομική ζωή του Μεσολογγίου.

                  Στην απάντησή σας στην παραπάνω ερώτηση, με ενημερώσατε ότι από το Μάρτιο του 2018 η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα πραγματοποιείται στις Μονάδες Εκστρατείας, ενώ η μέχρι πρότινος λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανά την Ελλάδα επανεξετάζεται. Ως προς δε το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, απαντήσατε ότι το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα του Συντάγματος και της πόλης του Μεσολογγίου, καθώς και τις κοινωνικές παραμέτρους της αναδιοργάνωσης σχεδιάζει αντισταθμιστικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν.

                  Τρεις μήνες μετά τα παραπάνω, η έλλειψη ενημέρωσης παραμένει. Το Υπουργείο δεν έχει γνωστοποιήσει το σχεδιασμό του για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και η αναστάτωση των πολιτών του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας εντείνεται. Η παύση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων επηρεάζει άρδην την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης του Μεσολογγίου και είναι αναγκαίο το Υπουργείο να διευκρινίσει επίσημα και άμεσα τις προθέσεις του.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

Ποιες είναι οι αντισταθμιστικές κινήσεις και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που έχει αποφασίσει και προαναγγείλει το Υπουργείο Άμυνας για το Στρατόπεδο Μεσολογγίου, μετά την παύση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων οπλιτών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...