Επί παντός ειδικοί

Επί παντός ειδικοί

Θυµόµαστε στο δυστύχηµα µε το, κυπριακών συµφερόντων, κρουαζιερόπλοιο, ανοιχτά της Σαντορίνης, πριν κάµποσα χρόνια, τηλεπαρουσιαστής να αποφαίνεται, µε αυτάρεσκο ύφος, για το ακριβές µέγεθος των ρηγµάτων, στο πλοίο.

Μέχρι που κάποιος εκπρόσωπος του «Νηογνώµονα» (του υπεύθυνου -κρατικού τότε- φορέα, για την πιστοποίηση του αξιόπλοου ενός σκάφους), του επεσήµανε πως αν ίσχυαν τα όσα υποστήριζε, τότε το πλοίο θα είχε βυθιστεί άµεσα και δε θα είχε παραµείνει «όρθιο» επί πολλές ώρες, γεγονός που, παρεµπιπτόντως, αποδείχθηκε σωτήριο, για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών και µελών του πληρώµατος. Τα όσα ακούµε και διαβάζουµε, αυτές τις 10 µέρες, για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για εδραιωµένη νοοτροπία. Στην οποία, αν προστεθεί και η έκδηλη πολιτική εµπάθεια και στοχοθεσία, τότε έχουµε το αποτέλεσµα, που παρακολουθούµε επί τόσες µέρες. Στους επί παντός επιστητού ειδικούς, «παντογνώστες», προστίθενται και οι «πονηροί πολιτευτές», µεταµφιεσµένοι σε δήθεν ανεξάρτητους σχολιαστές, για να παραγάγουν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ». Υπερβάλλοντας και τον προηγούµενο εαυτό τους οι, κατά κύριο λόγο, ραδιοτηλεοπτικοί «παντογνώστες», υποδύονται τους «αστυνόµους Σαΐνηδες», που, µε την εµµονή εντοµολόγου, «αναζητούν την αλήθεια», στη λάθος πλευρά των πραγµάτων, όπως θα έλεγε και ο Άντλερ (καλύτερος µαθητής του Φρόιντ). Άραγε, τι ακριβώς προσφέρει, στη διαπίστωση του τι ακριβώς συνέβη, η, µε ακρίβεια δευτερολέπτων, «αναπαράσταση» των συµβάντων; Αποτελεί το µείζον, σε µια πραγµατική διερεύνηση της υπόθεσης, η ακριβής χρονολόγηση, ως προς τη διαπίστωση της ύπαρξης νεκρών; Είναι σα ν’ αναζητάς σ’ ένα φόνο, όχι το δράστη, στη βάση αξιοποιήσιµων στοιχείων, αλλά το αν άργησε το περιπολικό να φτάσει στον τόπο του εγκλήµατος. Αφήνουµε πια, την πολιτική διάσταση, που φτάνει στα όρια του παραλογισµού, όταν, επί παραδείγµατι, ακόµη και οι τραγικές επιπτώσεις της πυρκαγιάς, αποδίδονται στην αριστερή ή, ακριβέστερα, «σταλινική» ή «κοµµουνιστική» φύση των κυβερνώντων και τον, εξ αυτής, ενδιάθετο κυνισµό τους! Αντί άλλης απάντησης, να τους θυµίσουµε ότι στο ναυάγιο του «Εξπρές Σαµίνα», που αναπτύξαµε, στο χθεσινό µας φύλλο, παρά τις ανάλογες κριτικές, για ολιγωρία και παραλείψεις της κρατικής µηχανής, παρά τις και εκ των έσω κατηγορίες για σχέσεις διαπλοκής, των τότε κυβερνώντων, µε την πλοιοκτήτρια εταιρία, ουδεµία παραίτηση υποβλήθηκε, ο δε αρµόδιος υπουργός επικαλέστηκε την κάλυψη του πρωθυπουργού…

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/338855-Epi-pantos-eidikoi ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...