Επανάσταση στην ιατρική: Ερευνητές αποκατέστησαν τη μνήμη ασθενών με Αλτσχάιμερ

bb
Επανάσταση στην ιατρική: Ερευνητές αποκατέστησαν τη μνήμη ασθενών με Αλτσχάιμερ
Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου UCLA κατόρθωσαν για πρώτη φορά να αντιστρέψουν την απώλεια μνήμης ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.
Για να το καταφέρουν αυτό  οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα πολύπλοκο θεραπευτικό πρωτόκολλο που αποτελείται από 36 διαφορετικές παρεμβάσεις και παρόλο που η μελέτη περιελάμβανε μόλις 10 ασθενείς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι 9 από αυτούς επέδειξαν βελτίωση της μνήμης μέσα σε 3 έως 6 μήνες από τη στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζουν το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η ακολούθησή του δεν ήταν διόλου εύκολη. Ουδείς κατόρθωσε να τηρήσει κατά γράμμα το πρωτόκολλο, που συμπεριλάμβανε συγκεκριμένες αλλαγές στη διατροφή, διέγερση του εγκεφάλου, ασκήσεις, μέτρα βελτίωσης του ύπνου, λήψη φαρμάκων, λήψη βιταμινών και άλλες μεθόδους που επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου.

Ωστόσο όλοι οι ασθενείς είχαν διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ και είχαν απώλεια μνήμης εξαιτίας της και μονάχα ο ένας που είχε την πιο προχωρημένη μορφή δεν βελτιώθηκε.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι μία μέθοδος, όσο δύσκολη και περίπλοκη κι αν είναι, ενδεχομένως μπορεί να αντιστρέψει την απώλεια μνήμης. Και οι ερευνητές λένε «ενδεχομένως» διότι τα ευρήματά τους πρέπει να επαληθευτούν σε μεγαλύτερες μελέτες, για να θεωρηθούν οριστικά.

ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...