Επενδυτές – Αγορές: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει την Οικονομική ανατροπή και να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Επενδυτές - Αγορές: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει την Οικονομική ανατροπή και να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Μπορούμε για την μεγάλη Οικονομική επιστροφή της Ελλάδας

Η αγορά έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις μεγάλες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που έφεραν μία επιδείνωση του οικονομικού κλίματος με  ραγδαίους ρυθμούς. ‘Όμως μετά την  «θύελλα» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, του κλίματος έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που κορυφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο και την δοκιμασία των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (Capital Controls) η αγορά ακόμα στέκεται στα πόδια της και είναι έτοιμη για τη επόμενη περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης που τόσο χρειάζεται.
Η οικονομία έχει ένα σαφές πλάνο τριετίας, η κυβέρνηση εντολή τετραετίας και οι τράπεζες οδεύουν προς την συμφωνημένη ανακεφαλαιοποίηση. Σε αυτή τη βάση οι αγορές και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να χτιστεί μία μακρά περίοδος αναπτυξιακής τροχιάς.

Η ανάκαμψη θα πάρει χρόνο

Όμως αυτό θα γίνει σταδιακά και σύμφωνα με δηλώσεις διαχειριστών επενδυτικών ταμείων, που κρατούν ελληνικούς τίτλους, στο πρακτορείο Bloomberg, τα κέρδη που είχαν πρόσφατα οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων πιθανόν να είναι πιο ήπια, καθώς ο δρόμος προς τη βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς παραμένει δύσκολος.
Το φώς στην άκρη του τούνελ, η επιστροφή των ελληνικών ομολόγων στις αγορές με αξιώσεις και η ένταξης των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στο πρόγραμμα αγορών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα πάρει χρόνο.

Eurobank: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σταθερότητα

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανατροπής  στην αρνητική συγκυρία της ελληνικής Οικονομίας,  δήλωσε το μεγάλοστέλεχος του επενδυτικού κολοσσού Fairfax, κύριος Μπράντλεϊ Πολ Μάρτιν.

Σε μία ειδική τελετή όπου βραβεύθηκαν 218 εργαζόμενοι με δεκαετή προϋπηρεσία στην Eurobank και συνεχή και αδιάλειπτη υψηλή αξιολόγηση την τελευταία τριετία. Στο ίδιο κλίμα και ο διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας που δήλωσε βέβαιος για τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης της έκβασης των τεστ αντοχής των τραπεζών.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε στην τοποθέτησή του πως, «Μετά από ένα εννεάμηνο πολιτικής αβεβαιότητας, με τις τρεις εκλογικές φάσεις, διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη πολιτική σταθερότητα».

Μεγάλοι διαχειριστές κεφαλαίων όπως η Invesco διατηρούν θέση που παραμένει εποικοδομητική σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα  και ο Νίκολας Γουόλ, που είναι συνδιαχειριστής του ευρωπαϊκού Fund. Εκτιμά πως οι εκλογές ήταν μία μεγάλη νίκη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και η υπέρ του προγράμματος θέση της αντιπολίτευσης αναμένεται να οδηγήσει σε ένα πιο ήρεμο πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους οι επενδυτές της Fidelity είναι απρόθυμοι να αυξήσουν  την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα πριν υπάρξει πιο καθαρή εικόνα σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Μία διαδικασία όμως που έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Η Natixis AM δεν είναι έτοιμη να πέσει «με τα μούτρα» σε αγορές ελληνικών ομολόγων, λόγω των ανεπαρκών συνθηκών ρευστότητας δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής Άξελ Μπότε.

Αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις του που φιλοξενεί το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, τα καλά νέα από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πιο αριστερή πτέρυγά του έχει φύγει και η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα φαίνεται ασφαλής,. Η ΕΚΤ είναι πιθανόν να συμπεριλάβει τα κρατικά ομόλογα στο πρόγραμμά της ποσοτικής χαλάρωσης, ύστερα από την επίσημη υπογραφή του νέου προγράμματος, μάλλον πριν από το τέλος του έτους.

H γνωστή εταιρία Greylock θα κρατήσει στάση αναμονής μέχρι προχωρήσει η συμφωνία με τους δανειστές και να σταθεροποιηθεί η ελληνική Οικονομία. Τόσο η αγορά ομολόγων όσο και η αγορά μετοχών της Ελλάδας είναι πιθανόν να συνεχίσουν να έχουν διακυμάνσεις, αλλά θα τείνουν να έχουν καλές επιδόσεις.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...