Επιστρέφεται το 25% του φόρου στους δικαστές!

Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους εν ενεργεία δικαστικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους συνταξιούχους!

Με απόφαση της ΓΓΔΕ που έχει  ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που θα πληρώσουν οι δικαστικοί αφού αφαιρέσουν το ¼ από τις ακαθάριστες αποδοχές τους!  Έκπτωση 25% έχουν και οι βουλευτές.

Η απόφαση αφορά τα έτη 2011 έως 2016 και έρχεται στο προσκήνιο της συζήτησης, την στιγμή, που έχουν προκληθεί ερωτηματικά, σχετικά με την αύξηση των αποδοχών των ανωτάτων δικαστικών.

Από την ΓΓΔΕ, ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν νομοθετούν και η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, έρχεται μετά από δεσμευτική, σχετική απόφαση του Μισθοδικείου. Οι αποφάσεις του Μισθοδικείου είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση.

Μία διαδικασία που ξεκίνησε μετά από προσφυγή δικαστών στο Μισθοδικείο και σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών, στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας οι αποδοχές τους να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση με όσους έχουν προσφύγει στο ειδικό δικαστήριο και δικαιώθηκαν, στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΔΕ, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα προβούν σε νέα εκκαθάριση υπολογίζοντας τον φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση του 25%. «Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...